Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde düzenlenen iftar yemeğinde Bursa TOHM ( Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi) milli sporcuları ile bir araya gelindi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde iftar yemeği düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’in ev sahipliğinde Türkiye’nin en modern Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde gerçekleşen iftar yemeğine Bursa Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Osman Kılıç, Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve TOHM Akademik Danışmanı Doç. Dr. Şenay Koparan Şahin, TOHM Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Salih Erden,  Türkiye Spor Yazarları Derneği Bursa şube başkan vekili Mehmet Ali Ekmekçi, Avrupa Şampiyonu Güreşçi Reşit Karabacak, Federasyon İl Temsilcileri, TOHM Koordinatörleri, Şube Müdürleri, Antrenörler, TOHM sporcuları ve güreş genç bayan milli takımı katıldı.

 

 “BU DEV YATIRIMLAR SİZ GENÇLER İÇİN”

 

İftar yemeğinde yaptığı konuşmada Ramazan Ayı’nın rahmetin, bereketin, bolluğun ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı ay olduğunu belirten İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, olimpiyat hedefi ile çalışmalarını sürdüren Milli sporcularımız için bugün bir araya geldik. 15 - 20 yıl önce Türkiye’de bu imkanları bulabilmek kolay bir iş değildi, Olimpik Havuzlar, son derece modern Kamp Eğitim Merkezleri içerisinde fizyoterapistler, diyetisyenler milli takım düzeyinde antrenörler olacak ve sizde bu imkanlardan yararlanacaksınız. Biz bunları sadece Avrupa’da görüyorduk ama 15 yıl sonra bakın Türkiye nerden nereye geldi ve hızla da ilerliyor. Bugün sadece Bursa'da Buz Pateni / Hokeyinden tutunda Olimpik standartlarda kapalı Atletizm Salonuna, Olimpik Cimnastik Salonuna, yeni nesil Gençlik Merkezleri ve Spor Komplekslerine kadar 250 milyon liralık büyük dev yatırımlar yapılıyor. Bu yatırımların hepsi bu ülkenin geleceği sizler için yapılıyor. Siz ne kadar güçlü olursanız, ne kadar bayrağımızı yukarı kaldırırsanız bu ülkenin geleceği de o kadar güçlü olacaktır. Onun için bu imkanları çok iyi değerlendirmeniz gerekmektedir. Ülkemize ve milletimize sahip çıkın biz sadece şampiyon istemiyoruz, biz sportif başarının yanında ahlaklı, imanlı, vatanını milletini seven, medeniyet değerleri ile gurur duyan ve onları yaşatan bir nesil istiyoruz. Bereketi, birlikteliği, paylaşmayı, kardeşlik duygularını kendine ilke edinmiş birbirini seven bir nesil istiyoruz. Büyüğünü küçüğünü sayan, birbirini seven bir nesil istiyoruz, dedi.

Tüm sporculara başarılar dileyen Şahin, ayrıca Bursa sporcu kamp eğitim merkezinde çalışmalarını sürdüren ve önümüzdeki hafta Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlenecek olan Gençler Güreş Avrupa Şampiyonasına katılacak olan güreş bayan milli takımına başarılar dileyerek, iftar programına katılan herkese teşekkür etti.