Gençlerimizin, tüm gençlik ve spor çalışmalarını daha rahat yapabilecekleri tek adres olan Gençlik Merkezlerimizde, satrançtan gitara, orkestradan mangalaya, halk oyunlarından ingilizceye kadar bir çok faaliyet ve etkinlik yapma imkanı sunuyor.

GENÇLERİMİZİ GENÇLİK MERKEZLERİMİZE BEKLİYORUZ

Yunusemre, Osmangazi ve İnegöl Gençlik Merkezlerinin yanı sıra tüm ilçelerde Kaymakamlıklar aracılığıyla İlçe Müdürlüklerinin bünyesinde kurulan Gençlik Merkezi Birimleri bu yaz gençleri bekliyor. 65 Binden fazla üyesi olan Gençlik Merkezlerimiz gençlerin yaz tatillerini iyi değerlendirmeleri amacıyla birçok projeyi gençler için hayata geçiriyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Süleyman Şahin, her yıl olduğu gibi bu yılda Gençlik Merkezlerimizde, Okçuluk, Dart, Bilardo, Satranç, Bisiklet gibi bir çok sportif etkinliklerin yanında Kitap Okuma, Şiir Dinletisi, Türkü Gecesi, Tiyatro Gösteri, Halkoyunları Şenliği, Sinema Günleri, Uçurtma Şenliği, Gitar, Bağlama, Ney, Yabancı Dil,  Osmanlıca, Kur’an-ı Kerim, Bilgisayar, Resim, Fotoğraf, Diksiyon gibi daha onlarca faaliyetleri ve ayrıca gençlik kampları ve şehirler ve kültürler projeleri ücretsiz olarak gençlerimizle buluşturuyoruz, dedi. Ayrıca Şahin bu yaz tüm gençleri Gençlik Merkezlerine kaliteli zaman geçirmeye davet etti.   

BURSALI GENÇLER HAYDİ GENÇLİK KAMPLARINA

Gençlerin serbest zamanlarını kültürel, sportif ve sosyal faaliyetlerle değerlendirmeleri amacıyla Türkiye’nin değişik bölgelerinde yer alan kamplara katılan gençlerin ulaşım, beslenme ve konaklama masraflarının tamamı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak.  Ayrıca bütün katılımcıların seyahat ve sağlık sigortaları da yapılacak. Bursa ili toplanma merkezi olarak gençlik merkezleri aracılığıyla 748 gencin bu imkânlardan faydalanmasını sağlanacak.

7 gün sürecek kamp dönemlerinde okçuluk, tırmanma duvarı, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, flyfox, ip parkuru gibi birbirinden sportif faaliyetlerin yanı sıra sokak oyunlarına;  müzik, tiyatro, halk oyunları gibi zamanı değerli kılan etkinliklerden kültürel gezilere ve kişisel gelişim seminerlerine kadar pek çok aktivite olacak.

ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER PROJESİ BAŞLIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Şehirler ve Kültürler Projesi bu yıl da devam ediyor. 11 Temmuz-10 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek projeyle gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranları ile tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları, kişisel, sosyal gelişimlerine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

 ‘Şehirler ve Kültürler’ projesi kapsamında gençlerimiz Bursa Gençlik Merkezlerinden yola çıkarak, daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıma fırsatı buluyor. Bursa ili olarak başvuru yapan 600 gencimiz tamamen ücretsiz olarak Trabzon, Samsun, Nevşehir, Amasya, İzmir’i görme imkânı sağlayacak.  14-29 yaş aralığındaki gençlerimizin katılımıyla konaklama 4 gece 5 gün olacak şekilde gerçekleşecek. Bursa Gençlik Merkezleri olarak ise Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen toplam 1840 gencimize ev sahipliği yapacağız. Ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, gönüllülük bilinci kazanmaları ve madde bağımlılığı konusunda farkındalık eğitimi almalarına katkı sağlanması amaçlanan projede gençler, gittikleri şehirlerde bulunan tarihi ve kültürel değerleri öğrenme, çevre temizliği, fidan dikimi, dezavantajlı ailelerin ziyaret edilmesi gibi birçok imkânı elde etmiş olacaklar.