Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gençleri geleceğe hazırlayan Nilüfer Gençlik Merkezi birimi, dezavantajlı gençlere yönelik çalışmaları da sürdürmeye devam ediyor. Nilüfer Gençlik Merkezi birimi tarafından Rüştü Burlu Sevgi Evlerinde kalan gençler için tarih, şehrin güzellikleri ve sporu kapsayan 3 haftalık proje hazırlandı. Projenin ilk ayağında Mudanya Mütareke Müzesini ziyaret eden gençler yetkililerden Müzenin tarihiyle ilgili bilgi aldı. Gençlik Merkezi liderlerinin de eşlik ettiği ziyaretin ardından gençler, Atatürk Haftası kapsamında Mudanya sokaklarında Türk bayrağı dağıttı. Tofaş Spor Salonunda devam eden etkinlikte masa tenisi turnuvası düzenleyen gençler, Tofaş Spor Kulübü basketbol takımının maçını da izledi. Maç öncesi konser veren şarkıcı Fettah Can ile biraraya gelen gençler, çekişmeli geçen karşılaşmayı büyük bir heyecanla izledi. 

Projenin ikinci haftasında yaşadıkları şehrin tarihini ve güzelliklerini keşfetmek için yola çıkan gençler, İznik Ayasofya Müzesi (Orhan Cami), Sultan Murat Hamamı, Abdulvahap Sancaktarı Türbesi, Minia İznik'i gezip çini ustasından çinin yapılışı hakkında bilgi aldı. Projenin üçüncü ve son haftasında ise gençlerin kaldıkları evler ziyaret edildi. Proje değerlendirilmesinin yapıldığı ve ekip ruhunu güçlendirecek oyunların oynandığı ziyaret kapsamında gençlik liderleri, hayvan sevgisine dikkat çekmek amacıyla gençlere muhabbet kuşu hediye etti.

KURSLAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Tofaş Spor Salonunda çok yönlü faaliyetler sürdüren Nilüfer Gençlik Merkezi’nde, yeni dönem İngilizce, satranç, diksiyon, tiyatro, matematik, resim ve bağlama kursları başladı. İşaret dili, halk oyunları, gitar ve bağlama kursları için kayıtlar devam ediyor.