Vali Münir Karaloğlu’nun talimat ve destekleriyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından son 3 yıldır kapsamlı bir şekilde düzenlenen ‘Yaz Spor Okulları’ için Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda coşkulu bir açılış töreni düzenlendi. İl Müdürlüğüne bağlı Şube, İlçe ve Gençlik Merkezi Müdürleri, antrenörler, sporcular, gençlik liderleri ve velilerin katıldığı törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa’daki bütün çocukların tatilde gönüllerince spor yapabilmeleri için ve sporun güzellikleriyle buluşmaları için Yaz Spor Okullarının en kapsamlı şekilde planlandığını söyledi.

HEDEF 60 BİN ÇOCUĞU SPORLA BULUŞTURMAK

Seremoni geçişinin yapıldığı törende çocukların toplam 25 branşta faaliyet içerisine alındığını belirten İl Müdürü Süleyman Şahin, 4 dönem boyunca sürecek kurslar kapsamında yaklaşık 60 bin çocuğun il spor merkezlerinden faydalanmalarını hedeflediklerini söyledi. Yaz Spor Okulları kapsamında 23 okul spor salonu ve merkezdeki 27 tesisin hizmet verdiğini kaydeden Şahin, “Bunun yanında tüm ilçelerimizde hem kendi tesislerimiz hem belediyelerin tesisleri hem diğer kamu kurum ve kuruluşların tesislerinin yanı sıra özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının da olanaklarını kullanarak 100’ün üzerinde tesiste on binlerce çocuğumuzu sporla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Spor demek çocuklarımızın sağlıklı gelişmesi, cesaret duygularının, karakter gelişiminin, arkadaşlık ilişkilerinin gelişmesi demektir. Sporun içerisinde olan çocuk kendini ifade etmede, ülkesine bağlılıkta, saygısında ve sevgisinde muhakkak bir farklılık yaratacaktır. Çünkü sporda bu erdemler vardır. Onun için çocuklarımızın okul dışındaki zamanlarında, özellikle yaz aylarında sokakta zaman geçirmesini arzu etmiyoruz. Tesislerimizi 7/24 açarak tüm arkadaşlarımızla, bütün antrenörlerimizle büyük bir gayret içerisinde çocuklarımızı sporun güzellikleriyle buluşturma çabasındayız. Onun için bu büyük organizasyona çocuklarını getiren siz değerli velilerimize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“BİRİNCİ DÖNEM 12 BİN ÇOCUK FAALİYETLERİN İÇİNE ALINDI”

Bursa’daki bütün çocukları Yaz Spor Okullarına davet eden Şahin, bütün velilerin çocuklarını spor yapmaya teşvik etmesini arzu ettiğini kaydederek şöyle devam etti: “4 dönem halinde devam edecek bu İl Spor Merkezleri organizasyonunun en dolu şekilde sürmesini arzu ediyorum. Birinci dönemde yaklaşık 12 bin çocuğumuz bu faaliyetlerin içerisine alındı. İkinci, üçüncü ve dördüncü dönemde inşallah biz bunu toplamda 60 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Onun için annelerin, babaların ve toplumdaki herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bu tesisler sizin. Bu tesisler sizin ve çocuklarınızın emrinde. Antrenörlerimiz alanlarında uzman, beden eğitimi ve spor bölümünden gelmiş donanımlı arkadaşlar. Çocuklarımız en iyi şekilde eğitim alıyor. Ayrıca 2 yıldır hizmet veren Engelliler Spor Merkezine de bütün engelli sporcularımızı bekliyoruz. Onun için inşallah bu yıl çocuklarımızın sporla ve sporun güzellikleriyle buluştuğu bir yıl olacak. Bize destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza hem antrenörlük hem ağabeylik hem annelik hem de babalık yapan antrenörlerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

“SPOR YATIRIMLARI GELECEĞE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIMLARDIR”

Bir spor tesisinin açılmasının toplumun her kesimini etkilediğini vurgulayan Şahin, bir spor tesisinin açılmasının hasta sayısının ve suç oranlarının azalması demek olduğunu söyledi. Sporla buluşan bir çocuğun suça bulaşmayacağını ifade eden Şahin, spora yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapılan en büyük yatırım olduğuna dikkat çekti.  Bu kapsamda bütün çocukları sporla buluşturmanın gayretini gösterdiklerini hatırlatan Şahin, “Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere, Sayın Valimiz Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe bu konuda bizlere büyük destek sağlıyor. Bakanlığımız son 10-15 yıl içerisinde büyük bir tesisleşme hamlesi başlattı. Bugün Türkiye’nin her yerinde inanılmaz derecede çok modern tesisler sporun, sporcunun ve gençliğin hizmetine sunulmuş durumda. Özellikle Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın döneminde adeta Türkiye’de spor tesisleşmesi, spor çalışmaları, sportif başarı en yüksek zirveye ulaşmış durumda. Yine belediyelerimiz tarafından hem Bursa’da hem Türkiye genelinde büyük bir tesisleşme hamlesi var. İşte bunlar ülkemizi ileriye taşıyacak yatırımlardır. Bunun için buradan Sayın Bakanımız başta olmak üzere, Sayın Valimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve spora destek veren tüm belediye başkanlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bütün bu yatırımlar ve elde edilen başarılar yapacağımız çalışmalarla daha büyük başarılara dönüşecektir” diye konuştu. 

İl Müdürü Şahin’in konuşmasının ardından halk oyunları gösterisinin de yapıldığı törende sporcuların sergilediği cimnastik ve güreş gösterileri ile Osmangazi Gençlik Merkezi müzik gurubunun mini konseri beğeniyle izlendi. Yetenek Sizsiniz programıyla tanınan Workout Tigerzz grubunun yaptığı akrobasi gösterisi ise izleyicilerden büyük alkış aldı. Ortaya koydukları performansla beğeni toplayan grubun gösterisinin ardından katılım belgelerinin dağıtımıyla tören son buldu.