Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından 23-25 Ekim tarihlerinde Çanakkale, Gemlik ve Yalova’da düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası grup eleme karşılaşmalarının Gemlik ayağındaki ilk gün maçları tamamlandı. Gemlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Gemlik Belediyesi ve Gemlik Gücüm Spor Kulübünün ortak çalışmaları sonucunda ilçeye kazandırılan C Grubu eleme müsabakalarına Osmaniye Gençlik, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Derneği takımları katıldı. Gemlik Spor Salonu’nda oynanan müsabakaların ilk gününde Osmaniye Gençlik-Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi B.G.D.- Mersin Büyükşehir Belediyesi takımları karşı karşıya geldi.

İLK İKİ SIRAYI ALACAK TAKIMLAR 8’Lİ FİNALLERE KATILACAK

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Osmaniye Gençlik’i 46-71’lik bir üstünlükle yendiği karşılaşmanın En Değerli Oyuncusu Hatay Büyükşehir Belediyesi adına 15 sayı, 6 ribaund ve 1 asistle oynayan Christi Michelle Thomas seçildi. Thomas, ödülünü Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz’dan aldı. Çok çekişmeli bir mücadeleye sahne olan ikinci maçta ise İstanbul Üniversitesi B.G.D., Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 65-68’lik skorla mağlup etti. Bu karşılaşmanın En Değerli Oyuncusu da İstanbul Üniversitesi B.G.D adına 16 sayı, 10 ribaund ve 1 asistle oynayan Courtney Lynne Paris seçildi. Paris, ödülünü Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Adil Tunç’tan aldı.

24 ve 25 Ekim tarihlerinde oynanacak müsabakaların ardından C Grubu eleme maçları tamamlanacak. Eleme maçlarının ardından üç grupta da ilk iki sırayı alacak olan takımlar, 2013-2014 sezonu Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşması oynamaya hak kazanan Galatasaray Odeabank ve Fenerbahçe’nin da katılımıyla, 24-28 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek sekizli final müsabakalarında yer alacak.


C Grubundaki Diğer Müsabakalar Şöyle:



24 Ekim Cuma

16.00 İstanbul Üniversitesi BGD-Osmaniye Gençlik

18.00 Hatay Büyükşehir Belediyesi-Mersin Büyükşehir Belediyesi



25 Ekim Cumartesi

15.00 Osmaniye Gençlik-Mersin Büyükşehir Belediyesi

17.00 İstanbul Üniversitesi BGD-Hatay Büyükşehir Belediyesi