Bursa’da resmi olarak başlattığı taekwondonun yaygınlaşmasında emeği geçen Akın Alim anısına düzenlenecek olan Şampiyona heyecanı başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Taekwondo Federasyonu işbirliğiyle 14-19 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Akın Alim Türkiye Kulüpler Taekwondo Şampiyonasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Balibey Han’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Taekwondo Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, adına şampiyona düzenlenen Akın Alim, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ile Federasyon İl Temsilcisi Turgay Aydın katıldı.  

“BURSA KENDİ YETİŞTİRDİĞİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYOR”

71 ilde faaliyet gösteren 200’e yakın kulübe bağlı yaklaşık 2.500 sporcunun katılacağı Şampiyonun Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biri olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Federasyonlar tarafından Bursa’ya önemli müsabakaların verildiğini, bunun da sıkı işbirliği ve ekip çalışmasıyla gerçekleştiğini söyledi. Birlikteliğin sağlanmasında önemli destekleri olan ve tüm spor dallarına büyük destek veren Vali Münir Karaloğlu’na, spora ve sporcuya çok önemli destekler sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve ilçe belediye başkanlarına şükranlarını arz ettiğini kaydeden İl Müdürü Şahin, “Bu turnuvanın özel bir önemi, Bursa’nın kendi yetiştirdiği değerlere sahip çıkarak kadirşinaslık örneğini sergilemesidir. İşte Akın Alim Hocamız yıllarca Bursa’da emekleri olmuş, yüzlerce sporcunun yetişmesini sağlamış bir büyüğümüz. Onun ismini yaşatacak şekilde bir organizasyon, yaşarken kendisinin bulunduğu bir ortamda bu emeklerinin bir kadirşinaslık örneğiyle Taekwondo Federasyonu tarafından ve Bursa’nın spor ailesi tarafından takdir edilmesi hepimiz için bence çok anlamlı ve güzel bir ifade. Onun için ben çok değerli hocamız Akın Alim’e çok teşekkür ediyorum. İnşallah hizmetleri devam eder” dedi.

“ŞAMPİYONA ULUSLARARASI TURNUVALARA HAZIRLIK NİTELİĞİNDE”

Bursa’da yapılan yatırımlarla ilgili de konuklara bilgi veren İl Müdürü Şahin, bu tür organizasyonların devam ettirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Sporun zaten özünde Olimpizm felsefesi, evrensel değerler, iyi niyet, kardeşlik, hoşgörü duyguları, birbirine karşı saygı ve sevgi vardır. Federasyonumuza da çok teşekkür ediyorum. Özellikle Doçent Doktor Metin Şahin başkanlığında taekwondoda ayrı bir devrim oluşturuldu. Bu durum diğer Federasyonlarımıza da örnek oldu. Hem bu organizasyonun Bursa’ya verilmesinden dolayı hem Türk sporuna ve taekwondoya çok büyük destekler verdiği için Federasyon Başkanımız Metin Şahin’e şükranlarımı sunuyorum. Yine değerli büyüğümüz Ramazan Elçin’e teşekkür ediyorum.  Ayrıca Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanımız Sayın Cemal Vardar ve İl Temsilcimiz Sayın Turgay Aydın’a teşekkür ediyorum. Turnuvamızın ilimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

İnsanlara yaşarken değer verilmesi ve onlara ahde vefa göstermenin çok önemli olduğunu ifade eden Taekwondo Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin ise, Federasyon olarak buna benzer turnuvaları başka illerde de düzenlediklerini ifade ederek, “Bu insanlara yaptıkları hizmetler ve spora verdikleri emeklerin hatırlatılması spor yapan diğer insanlara örnek teşkil edecektir. Bundan sonra da bu tür organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu diğer Federasyonlara da örnek olacak. Bu Şampiyona bizim organizasyonlarımızın başında geliyor. Bu Şampiyonaya katılacak kulüpler 2016 yılında yapılacak Federasyon seçimlerinde oy kullanacaklar. Onun için bu Şampiyonanın değeri hem bu manada büyük hem de 24-26 Kasım 2014’de Antalya’da yapılacak olan Avrupa Kulüpler Şampiyonası için seçme niteliği taşımaktadır. Ayrıca 28-30 Kasım 2014’te yine ülkemizde yapılacak olan Grand Prix Turkish Open Turnuvasının da bir hazırlığı niteliğinde. Bu organizasyonlar Olimpiyatlara gidiyor. O nedenle bu şampiyona çok büyük bir önem arz ediyor. Rekor bir katılım olacağına inanıyorum. İnşallah bu müsabakalar hem Bursa hem Türk taekwondosuna yakışır bir şekilde yapılacaktır” şeklinde konuştu.

“BENİ HATIRLAYANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Adına Şampiyona düzenlenen taekwondo hocası Akın Alim de kendisini hatırlayanlara teşekkür ederek, “Unutulduğumuzu zannediyorduk. Ama öyle değilmiş. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bana değer verdikleri için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. İnşallah Federasyonumuz daha başarılı ve güzel işlere imza atacaktır” dedi. Bursa’da spor adına yapılan işleri gördükçe yaptıkları işin çok daha önemli olduğunun farkına vardıklarını kaydeden Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar da sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar yaşarken onlar adına bir şeyler yapmak çok güzel. Taekwondoyu Bursa’ya sevdiren ve yayan çok değerli büyüğümüz adına yapılan Şampiyona gerçekten önemli. Şampiyona Amatör Spor Haftasına denk geldi. Bursa’ya çok büyük katkı sağlayacağına inandığım Şampiyonanın en önemli yanı, insanların yaşarken bu değeri veren bir il olduğumuz için çok mutlu oldum.” Talepleri üzerine düzenlenen şampiyonayla onurlandıklarını ve hocaları Akın Alim’e karşı ahde vefa göstermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten İl Temsilcisi Turgay Aydın ise, Şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

14 Ekim tarihinde Atatürk Spor Salonunda başlayan Şampiyona, 19 Ekim Pazar günü düzenlenecek karşılaşmaların ardından sona erecek.