Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından toplam 7 ilde 2014-2015 yılı eğitim programı kapsamında yapılacak olan Uluslararası, Uluslararası aday, Ulusal, Ulusal aday hakem ve Ulusal Gözlemci Seminer ve Klasman Belirleme Sınavlarının 5. ayağı Kent Otel’de başladı. 19-21 Eylül tarihleri arasında Uygulamalı eğitimi de kapsayan seminere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Altuntaş, Merkez Hakem ve Gözlemciler Kurulu (MHGK) Genel Sekreteri Eyüp Bostancı, Kurul üyeleri, Federasyon İl Temsilcisi Şevket Günay ile 12 ilden gelen 105 hakem ve gözlemci katıldı. Uzun yıllar hakem ve gözlemci olarak voleybola hizmet eden Necati Türkan’a yaptığı katkılardan dolayı MHGK Genel Sekreteri Eyüp Bostancı tarafında plaketin verildiği seminerde, yine hakemliği bırakan Mustafa Yıldırım’a da hizmetleri dolayısıyla MHGK üyeleri Suat Carlı tarafından plaket verildi.

SEVİYENİN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

MHGK üyeleri Suat Carlı ve Bayram Dikmentepe ile MHGK Eğitim Kurulu Üyesi Mehmet Semiz’in eğitmenliğini yaptığı seminerde geçen sezonun faaliyetleri masaya yatırıldı. Hakem ve gözlemcilerin bilgilerinin pekiştirilmesine yönelik bilgilerin paylaşıldığı seminerde, uygulamalı eğitimin yanısıra yapılacak sınavlarla ilgili ayrıntılı bilgi de verildi. Gözlemci ve hakemlerin bilgi seviyesinin artırılmasını hedefleyen seminer gün boyunca sürerken, hakem ve gözlemciler semineri dikkatle izledi.

UYGULAMALI EĞİTİM VE SINAVLAR YAPILACAK

12 ilden gelen hakem ve gözlemciler seminerin ardından 20 Eylül Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak olan uygulamalı eğitime katılacak. 21 Eylül Pazar günü de eğitimin bir parçası olarak yine Atatürk Spor Salonu’nda Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Bursaspor Kulübü Genç Bayan takımlarının karşılaşmasını izleyecek olan hakem ve gözlemciler, video görüntülü sınav ve maçın değerlendirilmesiyle ilgili sınava tabi tutulacak.