Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile hazırlanan Eker I Run Koşusu bilgilendirme toplantısı Ekerpark Cafe’de yapıldı. Toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, Eker I Run Koşusu Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Carlı, Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker, Eker Meydan Koordinatörü Ece Eker, Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Karadeniz ve Atletizm Federasyonu İl Temsilcisi Bülent Şahin katıldı.

DERECEYE GİRENLERE 10 BİN TL ÖDÜL

Bu yıl ilk kez özel bir kuruluş tarafından 15 kilometre, 5 kilometre ve Minik Adımlar şeklinde 3 ana kategoride bir yol koşusunun düzenleneceğini belirten Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker, koşuya 7’den 70’e her yaştan sporseverin katılabileceğini söyledi. Dereceye girecek olan sporculara 10 bin TL ödül verileceğini de vurgulayan Nevra Eker, “Bu koşuya Eker olarak sponsor olmamızdaki temel sebep, markamızın sağlıkla ne kadar bağdaştığını bir kez daha tüketicilerimize anlatmaktır. Dolayısıyla bu tür aktivitelere sponsor olarak hem gençleri hem yetişkinleri daha sağlıklı yaşamaya teşvik etmek istiyoruz. Tüm Bursalıları bu koşuya davet ediyorum. İnşallah çok katılımlı bir koşu olur” dedi. 3 kategoriden oluşan koşunun bütün yaş gruplarını kapsadığını ve özellikle Minik Adımlar kategorisini önemsediklerini kaydeden Eker I Run Koşusu Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Carlı ise, “2002 ve 2008 doğumlu çocukları kapsıyor. Belki içlerinde geleceğin sporcuları ortaya çıkacak. Her yaş grubunda dereceye giren çocuklarımıza ödül vereceğiz” diye konuştu.

“BURSALI FİRMALARIN SPORU TEŞVİK ETMELERİ ÇOK ANLAMLI”

Organizasyona imza atan Eker ailesine teşekkür eden Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de, son yıllarda yapılan gençlik ve spor yatırımlarının Türkiye’nin dünya arenasında hem sportif gücüne güç kattığını hem de gençlerin en iyi şekilde eğitilmesine büyük bir katkı sağladığını söyledi. Son yıllarda düzenlenen organizasyonlarla Türkiye’nin sporda marka ülke olma yolunda ilerlediğine dikkat çeken İl Müdürü Şahin, Bursa’da da Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin öncülüğünde çok önemli gençlik ve spor çalışmaları ve yatırımlarının yapıldığını vurguladı. Bursa’dan değer kazanıp markalaşmış bir firmanın anlamlı bir organizasyona öncülük yaptığını sözlerine ekleyen Şahin, “Bu çok güzel bir sosyal sorumluluk projesidir. Çok güzel örnek bir projedir. Bursa’dan değer kazanan kişi ve firmaların gençleri spora teşvik etmeleri ve onları sporun güzellikleriyle buluşturmaları gerçekten çok anlamlı. Bu yapılan çalışmanın da bir örnek teşvik etmesini ve Bursa’dan değer kazanan firmalarımızın da sportif faaliyetlere katkı sağlamasını gönülden arzu ediyorum. Bütün sporseverleri, bütün anne ve babaları 21 Eylül’deki koşuya davet ediyorum. Yarışların başarılı geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.