Bursa Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yunusemre, Osmangazi, İnegöl, Nilüfer ve İlçe Müdürlüklerinde kurulan gençlik merkezi birimleri sportif, eğitsel, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerini sürdürmeye tüm hızıyla devam ediyor.

Gençlerimizin, tüm gençlik ve spor çalışmalarını daha rahat yapabilecekleri tek adres olan Gençlik Merkezlerimizde, Kuran'ı Kerim öğrenmeden Kodadı 2023 programına, el sanatlarından kort tenisine, satrançtan gitara, orkestradan mangalaya, halk oyunlarından ingilizceye kadar bir çok faaliyet ve etkinlik ücretsiz bir şekilde yapma imkanı sunuyor.

GENÇLİK YAZ KAMPINDA
Gençlerin serbest zamanlarını kültürel, sportif ve sosyal faaliyetlerle değerlendirmeleri amacıyla Türkiye’nin değişik bölgelerinde yer alan kamplara katılan gençlerin ulaşım, beslenme ve konaklama masraflarının tamamı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılandığı 2018 Gençlik Yaz Kampları Bursa’da devam ediyor. Bu kapsamda 132 genç Karacaali İzcilik ve Eğitim Tesisinde kamp kurdu. Ayrıca ilimizden ücretsiz şekilde 44 öğrenci de Mersin Maliye ve Trabzon Doğu Karadeniz Kampına giderek toplamda 7 gün olacak şekilde kamplarını gerçekleştirecekler. 7 gün sürecek kamp dönemlerinde treking, halk oyunları, drama, paintball, futbol, badminton, voleybol, basketbol okçuluk, tırmanma duvarı, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, ip parkuru, masa tenisi gibi birbirinden sportif faaliyetlerin yanı sıra sokak oyunlarına, müzik, tiyatro, halk oyunları gibi zamanı değerli kılan etkinliklerden kültürel gezilere ve kişisel gelişim seminerlerine kadar pek çok aktivite gerçekleştiriliyor.