Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Demirci Rahvanat Binicilik Kulübü ve il Temsilciliği tarafından organize edilen 8. Geleneksel Rahvan Atları Yarışları 22 Temmuz 2018 Pazar günü Ürünlü Mahallesinde gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek olan 8. Geleneksel Rahvan Atları Yarışı öncesi Demirci Rahvanat Binicilik Kulübü Başkanı Şükrettin Gedik ve İl Temsilcisi İlker Mirilli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin'i ziyaret ederek Pazar günkü yarış hakkında değerlendirilmelerde bulunuldu. Osmanlı’nın başkenti, UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi’ne giren Bursa’nın tarihi ve kültürel birikimiyle kalkınmasını istediklerini vurgulayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, ecdat yadigarı bin yıllık geleneğin geleneksel olarak düzenlenen yarışlarla Bursa’da yeniden yaşatıldığını belirtti.  Ayrıca Şahin, son 7 yılda Bursa’ya hizmetleriyle değer katan kulüplerimiz, ecdat emaneti kültürel değerlere de sahip çıkıyor. Bursa’da 1000 yıllık geleneği bugünde yaşatarak rahvan at yarışçılığı kültürüne emek veren rahvan atı yetiştiricilerine teşekkür ediyorum dedi.

Yarışlar 8 ayrı kategoride gerçekleştirilecek ve 22 Temmuz 2018 / Pazar günü saat 11:00'de başlayacak. Ürünlü Mahallesinde gerçekleştirilecek olan 8. Geleneksel Rahvan Atları Yarışları, Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, İthal A grubu ve İthal B grubu olmak üzere 8 dalda koşacaktır.  Tüm Geleneksel Rahvan At yarışı sevenleri ve spor severleri müsabakaları izlemeye bekliyoruz .