Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın işbirliğiyle başlatılan "Yaz Kur’an Kurslarında Spor Yapıyoruz" projesi Bursa’da tüm hızıyla sürüyor.

Proje kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında sağlanan koordinasyonla, projenin Bursa ayağı daha planlı ve kapsamlı bir şekilde devam ediyor. Bu yıl güçlenerek devam eden proje çerçevesinde İl Müdürlüğümüze ait tesislerinin kapıları Kur’an kurslarında eğitimlerini sürdüren çocuklara açıldı.

BİNLERCE GENCİMİZ 24 BRANŞTA SPORLA BULUŞTU

Yaz Kurslarında spor yapıyoruz projesi kapsamında Bursa merkez ve ilçelerinde düzenlenen projeyle Kur’an kurslarına devam eden gençler toplam 24 branşta sporla buluştu. İl genelinde binlerce çocuk ve gençlerimiz bir yanda Kur’an kurslarına devam ederken diğer yanda spor yapmanın keyfini çıkardı.

OSMANGAZİ'DE "CAMİİDEN SAHAYA" FUTSAL TURNUVASI

Yaz Kur’an kurslarına devam eden binlerce çocuğu sporla buluşturan proje kapsamında Osmangazi’de "'Camiiden Sahaya" futsal turnuvası düzenlendi. Spora olan ilgiyi artırmak ve kursa gelen öğrenciler arasında kaynaşma sağlamak amacıyla Osmangazi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen turnuvada 20 camii de kurs gören öğrencilerden Atıcılar Çok Amaçlı Spor Salonunda kıyasıya mücadele etti. Çekişmeli geçen turnuvada Gülbahçe Camii birinci, Zafer Kuran Kursu ikinci ve Emek Ravza Camii öğrencileri üçüncü oldu. Müsabaka sonunda dereceye giren takımlara Osmangazi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fedai Din ve Müftülük Şube Müdürü Şaban Çağlar madalya takdim etti.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ FUTSAL TURNUVASI BAŞLADI
Gençlerimizin 15 Temmuz hain FETÖ darbesini unutmaması için proje kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Futsal Turnuvası tüm ilçelerimizde yaz kurslarına devam eden gençlerimizle başlatıldı. Turnuva 17 ilçede yapılan elemelerin ardından  İlçelerin en iyi takımları ile 07 Ağustos yarı final ve 09 Ağustos'ta yapılacak final müsabakaları  ile tamamlanarak proje kapsamında gençlerimizin milli birlik ve kardeşlik duyguları güçlendirilmiş olacak. 17 ilçede binlerce çocuğumuzun katılacağı turnuva elemeleri tüm hızıyla devam ediyor.