Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Osmangazi Gençlik Merkezinde düzenlenen programda 22. Dönem Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu tarihsel bağlam ve kahramanlık destanlarımızla birlikte Sarıkamış ve Çanakkale harekatını anlattı.

Programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Osmangazi Gençlik Merkezi Müdürü Siyami Aytar, BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi Müdürü Ekrem Düvenci,TOHM sporcuları ve Spor Lisesinde okuyan  gençler katıldı. Günün anlam ve önemine binaen hediyeler takdim edildi.

TARİH ŞUURUNU CANLI TUTUN

Spor yapan ve uluslararası  başarılar elde eden gençlerin toplumundaki algısının ve karşılığının çok güçlü olduğunu belirten İl müdürü Şahin; “Sizler Bursamızı ve Türkiye’yi temsil ediyorsunuz. Bundan dolayı toplumda rol model olan gençleriniz. Sizlerin Çok yönlü bir kültürel bilgiye sahip olmanız sizi farklı yerlere taşıyacaktır” dedi.  Özellikle gençlerimizin medeniyet değerlerimiz ile yetişmesi ve bu değerlerin izinden gitmesinin önemli olduğunun altını çizen Şahin, gençlerimizin tarih şuurunu canlı tutmasını ve medeniyet değerlerimize sahip çıkmasının gerekliliğini vurguladı.

TARİHİMİZ KAHRAMANLIK DESTANLARI İLE DOLU

Programda gençlerle buluşan Faruk Anbarcıoğlu’da Çanakkale Zaferi ve Sarıkamış Harekâtının gizli kalmış yönleri ile dile getirilmemiş kahramanlık öykülerini ve tarihsel olayları anlattı. Köklü ve geniş bir tarihimizin olduğunu belirterek gençlerden araştırmalarını, okumalarını istedi. Ecdadımızın zor zamanlarda, kısıtlı imkânlarla müthiş bir bağımsızlık mücadelesi verdiğini belirten Anbarcıoğlu; “Kahramanlık destanları ile dolu tarihimizi ecdadımız bizlerin rahata ermesi için yazdı. Sizler de gençler olarak ecdadımızın emanetine sahip çıkıp daha ileri seviyeye getireceksiniz.” şeklinde konuştu. Programın ardından günün anlam ve önemine binaen hediyeler takdim edildi.