Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından (BASKF) düzenlenen Yılın En’leri töreninde başarılı sporcular, kulüp yöneticileri ve spor adamlarına plaket verildi.

Amatör Spor Haftası dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından İl Müdürlüğü VİP Salonunda düzenlenen Yılın En’leri töreninde başarılı sporcu, kulüp yöneticileri ve spor adamlarına plaket verildi. Törende yaptığı konuşmada Amatör Spor Haftasını coşkuyla kutladıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Bursa’nın spor kenti olmasının kentin sporda markalaşması için önemli olduğunu söyledi. 100 yılda yapılmayan tesislerin son 6 yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerle işbirliği içerisinde Bursa’ya kazandırıldığını belirten İl Müdürü Şahin, “Yaklaşık 6 yıl önce uluslararası nitelikte bir salonu olmayan Bursa, şuanda Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu ve Cengiz Göllü Spor Salonu gibi 2 tane salona sahip. 2010 yılında Dünya Basketbol Şampiyonasının bir ayağını, tesis yetersizliğinden dolayı alamayan Bursa’da şuanda 2 salonumuzda da birçok uluslararası müsabaka düzenleniyor. Kamp Eğitim Merkezimiz yoktu. Büyükşehir Belediyesiyle birlikte 200 yataklı, modern bir Kamp Merkezi yaptık. 1 yılda yaklaşık 30 tane milli takım kampını Bursa’ya aldık. Birçok Gençlik Merkezi yaptık. Yine kış sporlarında öncü olacağız dedik. Kestel’de Olimpik ölçülerde yaptırdığımız Buz Pateni-Hokeyi Salonumuz bitmek üzere. Gürsu’da Bursa’nın ilk Spor Fabrikasını yapıyoruz. Yıldırım’da Türkiye’nin en büyük spor kompleksini inşa ediyoruz. Yine Osmangazi Belediyesiyle birlikte, teknik özellikleriyle Türkiye’nin en iyi Kapalı Atletizm Salonunu yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük komplekslerinden birini yine Büyükşehir Belediyemizle birlikte Mustafakemalpaşa’ya kazandırıyoruz. Birçok sentetik zeminli sahalar ve bireysel antrenman salonları yaptık. Her biri vizyon, her biri Bursa için önemli olan onlarca tesis yaptık. Nasıl yaptık? Burada gördüğünüz bütün dinamiklerin, kent dinamiklerinin, yerel yönetimlerin ve devlet büyüklerimizin desteğiyle yaptık” dedi.

 

250 milyon Türk Lirasını bulan tesis yatırımlarının her kesimin desteği sayesinde gerçekleştiğini kaydeden İl Müdürü Şahin, bir yanda yatırım yapılırken diğer yandan da sporun ve sporcunun altyapısını güçlendirdiklerini söyledi. 2011 yılında 70 bin olan lisanslı sporcu sayısının 193 binlere ulaştığını sözlerine ekleyen Şahin, 2011’de 9 binlerde olan faal sporcu sayısının 44 bine ulaştığını bildirdi. Okul sporlarında 2011 yılında çoklu branş katılım sayısının yaklaşık 20 bin olduğunu hatırlatan Şahin, “2016-2017 yılında bu sayı 85 bine çıktı. Büyükşehir Belediyemizle birlikte bütün ilçelerde düzenlenen şenliklerle 250 bine yakın öğrencimizde ayrıca sporla buluşturuldu. 2011 yılında yaklaşık 6 bin 500 olan müsabaka sayısını 2016 sonunda 17 bin 700’e yükselttik. Engelli sporcu ve faal engelli sporcu sayımız, engelli sporculara verilen destekler de aynı şekilde arttı. Yine Bursa’da yüzlerce ulusal ve uluslararası organizasyon düzenlendi. Son 6 yılda sadece Gençlik ve Spor Bakanlığının bünyesinde ve Federasyonlarla işbirliği içerisinde yapılan tesis, düzenlenen organizasyonlar ve müsabakalarla Bursa’ya yaklaşık 600 milyon Liralık değer kattık. Büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle birlikte bu rakam 1 milyarı aştı. Desteklerinden dolayı bütün devlet büyüklerimize, belediye başkanlarımıza, Valimiz Sayın İzzettin Küçük’e, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanımız Sayın Osman Kılıç’a çok teşekkür ediyorum. Amatör spor kulübü başkanlarımıza ve yöneticilerine, il temsilcilerimize, basın mensuplarımıza, köşe yazarlarımıza, beden eğitimi öğretmenlerimize ve spora emek veren, gönül veren herkese ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Ulusal ve uluslararası alanda başarılı olan sporcu ve kulüp yöneticilerini kutlayan Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç ise, futbol branşında 216 aktif spor kulübü ve 17 bin aktif sporcu olduğunu ve yılda ortalama 6 bin müsabaka düzenlendiğini söyledi. Bursa’nın futbolda İstanbul’dan sonra en çok müsabaka düzenleyen ikinci şehir olduğunu kaydeden Başkan Kılıç, elde edilen başarıların Bursa’ya yapılan yatırımlar ve işbirliği sonucunda elde edildiğini kaydetti. Futbolun yanı sıra diğer branşlarda da çalışmaların güçlenerek sürdüğünü sözlerine ekleyen Kılıç, Bursa’yı en iyi şekilde temsil eden sporcu, kulüp yöneticisi, spor adamı ve basın mensuplarına teşekkür etti.

 

EN’LER PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 09-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası kapsamında bu yıl; Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Muzaffer Karadeniz, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ersin Yılmaz, spor yazarı İsmail Kemankaş, Bursa Hakimiyet spor yazarı Mustafa Tunçakın, Yeni Dönem Gazetesi spor yazarı Mustafa Özkeskin, Yeni Marmara Gazetesi Spor Müdürü Cevat Türe, Olay Gazetesi spor muhabiri Recai Uysal, Mensucat Spor Kulüp Başkanı İbrahim Öztürk, Kayak ve Snowboard Antrenörleri Derneği Başkanı Yahya Usta, Dünya Taekwondo Şampiyonu Hatice Kübra İlgün,  Avrupa Güreş Şampiyonu Rıza Yıldırım, İşitme Engelliler dalında Güreş branşında Olimpiyat Şampiyonu Muhammed Akdeniz, Masa Tenisinde Avrupa Şampiyonu Melek Hu, Yeni Karaman Spor Kulübü Başkanı Ahmet Eren ile beden eğitimi öğretmenleri Dinçer Cengiz ve Ramazan Özkan’a Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kılıç tarafından plaket verildi. Törende 2017 sporun En'leri Ödülllerini alan sporcu ve spor adamlarıda Bursa'da son yıllarda spor alanında gerçekleştirilen önemli çalışmaların ve yatırımların sayesinde Bursa'nın spor kenti kimliğine kavuştuğunu vurguladı ve emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ettiler.