Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’i ziyaret ederek Harmancık ilçesindeki sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Son yıllarda spor ve gençlik alanında büyük yatırımlar yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Bursa’da da çok önemli yatırımlara imza attı. Özellikle son 6 yılda vizyon projelerin hayata geçirildiği kent merkezi ve ilçelerde onlarca tesis gençlerin ve vatandaşların hizmetine girdi. Bursa’nın dağ yöresindeki en uzak ilçesi olan Harmancık'ta bu yatırım atağından faydalandı.

2013 yılında gençlerin hizmetine giren dağ bölgesindeki spor tesislerinden Harmancık Spor Salonu kısa sürede bölgedeki gençlerin merkezi oldu. Yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan 250 seyirci kapasiteli olan Spor Salonunun hizmete girmesiyle, Harmancık’taki çocuk ve gençler spor yapabilecekleri çok önemli ve modern bir imkan elde etti. İlçenin tek spor salonu olan tesis, bölgedeki çocuk ve gençlerin daha iyi yetişmesinin yanısıra sosyal ve sportif yönden de onların güçlenmelerine büyük bir destek sağlıyor. Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunmasında da önemli bir rol oynayan Spor Salonunun hizmete girmesinin yanı sıra kayak, atletizm, masatenisi, yüzme, okçuluk gibi birçok branşta hayata geçirilen projelerle birlikte bölgedeki gençler sporun güzellikleriyle buluştu. Artarak sürdürülen çalışmalar kapsamında biraraya gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin ve Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, ilçede tüm hızıyla sürdürülen sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri değerlendirdi. İl Müdürü Şahin, “Özellikle son 6 yılda İl merkezi ve ilçelerde çok sayıda modern ve vizyon tesis Bursa'ya kazandırıldı. Bu yatırımlar sonucunda spor salonu olmayan ilçemiz kalmadı. Bu tesislerde gençlerimiz hem spor yapıyor hem sosyal ve kültürel faaliyetler yürütüyor. Bu tesisler sayesinde Bursa'nın en uzak dağ ilçesi olan Harmancık'ta da yeni yetenekleri spora kazandırıyoruz. Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için sportif ve gençlik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Amacımız Bursa’da ve dağ yöresindeki bütün gençlerimizi sporla güçlendirmektir” dedi.

Dağ bölgesindeki sportif yatırımlardan ve spora duyulan ilgiden dolayı çok memnun olduklarını belirten Harmancık Belediye başkanı Mustafa Çetinkaya ise, yatırımlar ve spora verdiği desteklerden dolayı İl Müdürü Şahin’e teşekkür ederek ilçedeki sportif çalışmaların gelişmesi için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ve yeni planlamalar kapsamında ilçeye yeni spor tesisleri kazandırmak için İl Müdürü Şahin ile birlikte çalışma başlattıklarını söyledi. Başkan Çetinkaya bu kapsamda ilçeye kazandırdıkları içerisinde bungalov evlerin yer aldığı Harmancık eko turizm merkezi sayesinde ilçede oluşan dinamizm ve ekonomik hareketliliği güçlendirmek için bu alana bir yüzme havuzu planladıklarını belirtti. Bu sayede hem eko turizm bölgesinin daha da aktif hale gelmesini hem de bölge insanının ve özellikle çocukların yüzme öğrenmesini hedeflediklerini söyledi.