Milli atletler, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağını teslim etti. Bakan Kasapoğlu, milli porcuların, şehitlerimizin ali makamından kendilerine ulaştırdığı bakanlığın en güzel yerinde gururla, heyecanla saklayacaklarını belirtirken,  "Bir yükseliş,  bir kahramanlık destanı ve o ruhla Anadolu topraklarında düşmana karşı verilecek milli mücadelenin de kalesidir Çanakkale. Bu ruh o günkü gibi bugün de var yarın da olacak’’ dedi.

Bakan Kasapoğlu, Gelibolu Yarımadası'ndan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı getiren milli atletleri bakanlığın kapısında karşıladı ve bir kutunun içinde bulunan emanetleri öpüp başına koyarak teslim aldı. Daha sonra sporcuları ağırlayan Bakan Kasapoğlu, Çanakkale'nin bir direniş olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bir yükseliş,  bir kahramanlık destanı ve o ruhla Anadolu topraklarında düşmana karşı verilecek milli mücadelenin de kalesidir Çanakkale. Bu ruh o günkü gibi bugün de var yarın da olacak. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. Bu anlamlı gün vesilesiyle değerli sporcularımız Gelibolu'dan aldıkları mukaddes toprağı, suyu ve şanlı bayrağımızı bugün bizlere getirdiler. Sporcularımızın, şehitlerimizin bu ali makamından bizlere ulaştırdığı emanet bizler için de gurur meselesi oldu. Bu emaneti bakanlığımızın en güzel yerinde gururla, heyecanla saklayacağız. Bu ruhtan taviz vermeyen gençlerimiz yarınlar da bu kutsal emanete çok güçlü şekilde sahip çıkacaklar ve yukarılara taşıyacaklar."

Türk gençliğinin tüm dünyanın ve mazlumların umudu olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, "Gençlerimizin donanımlı şekilde yetişmesi en büyük arzumuz. Ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğündeki mücadelesi, hem bugünümüz hem yarınlarımız açısından gençlerimiz adına sürdürülen bir mücadele. İnanıyoruz ki gençlerimiz yarınların donanımlı anneleri, babaları olarak sonrasında yarınların bilim insanları olarak, kültür, sanat, edebiyat, insanları olarak her alanda mücadele ortaya koyacaklar. Bugün sporcularımızla beraberiz, sporcularımız da bu mücadeleyi alın terleriyle güçlü bir şekilde ortaya koyuyorlar" ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu, gençler için bütün imkanları seferber ettiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Ecdadımızdan aldığımız ruhla ilhamla dik durmaya bu yolda beraber yürümeye devam edeceğiz. Biz hep birlikte,  Çanakkale'yiz, Trakya'yız, Anadolu'yuz, Türkiye'yiz. Doğu, batı, kuzey, güneyiyle 81 vilayetiyle hiçbir engel bizim beraberliğimizi, kardeşliğimizin karşısında duramadı, duramayacak. Hem hoşgörünün hem de kardeşliğin sembolüyüz. Soluduğumuz bu havayı söylediğimiz türküleri yine birlikte söylemeye devam edeceğiz.  İlelebet kardeş olarak, bir olarak şanslı bayrağımızla bu kutsal emanete sahip çıkarak, bu coğrafyada beraber olmaya devam edeceğiz. Bir kez daha tüm şehitlerimizi, cepheye koşan tüm aziz milletimizin mensuplarını saygıyla anıp rahmetle yad ediyorum. Bu güzel emaneti bizlere ulaştırdığınız için teşekkür ediyoruz."