Gençlik Haftası kapsamında Bursa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Coşkuya sahne olan kutlamalar Heykel’deki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, İl Müdürlüğü personeli, vatandaşlar, kulüp sporcuları, gençlik merkezlerine üye gençler ve öğrencilerin katıldığı çelenk sunma töreni, Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde yapılan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

 

“GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ” YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Çelenk töreninin ardından Tophane Saltanat Kapısının önünde toplanan binlerce genç, protokol üyeleri, gaziler, sporcular ve Bursa Anadolu Kız Lisesi Bando Takımı eşliğinde yürüyüşe geçti. 104 metre uzunluğunda bayrakla birlikte Heykel’deki Atatürk Anıtına yürüyen gençlere çevrede toplanan vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların alkışlarıyla destek verdiği ve coşkunun eksik olmadığı yürüyüş Bursa Kent Müzesi önünde son buldu.

 

BURSA KENT MÜZESİ ÖNÜNDE COŞKU ARTTI

Heyecanın doruğa çıktığı yürüyüşün ardından Bursa Kent Müzesi önünde protokolün ve vatandaşların katılımıyla renkli ve coşkulu bir etkinlik düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunduğu etkinliğe Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, Bursa protokolü, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nilüfer İşitme Engelli Okulu öğrencileri eşliğinde saygı duruşu ve ardından işaret diliyle İstiklal Marşı okundu. Etkinlikte yaptığı konuşmada 19 Mayıs’ın bir milletin yeniden diriliş destanının sarsılmaz bir hatırası olduğunu belirten İl Müdürü Rahmi Aksoy, “19 Mayıs; 104 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür

İşgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için, milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günü, bir milletin yeniden dirilişi, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru atılan ilk adımıdır 19 Mayıs.

“Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor”

Bugün spordan sanata, bilimden kültüre birçok alanda büyük başarılara imza atan gençlerimiz var.


Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle;

“Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız” 

Sevgili gençler…

Sizlerin bu mücadelesi, azmi, sabrı ve çalışkanlığı Ülkemizi yeni ufuklara taşıyacak.

Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi ve bu ülkenin geleceğini sizlere emanet etti. Bizde sizlere inanıyor ve güveniyoruz.” dedi.

 

Coşkunun hakim olduğu etkinlikte Halk Dansları Topluluğu Namık Kemal Halk Oyunları Derneğinin gösterisi, Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Burak Umut Karabulut’un seslendirdiği “Atatürk Kurtuluş Savaşında” adlı şiir, Bursa Anadolu Kız Lisesi Bando Takımı gösterisi ve Uludağ Üniversitesi Stilize Halk Dansları Topluluğunun sergilediği başarılı performansın yanı sıra Karate ve Wushu branşlarında yapılan gösteriler vatandaşlardan yoğun alkış aldı.