Vatandaşların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin bağlı oldukları kulüpler ile başarılı sporcuların tanıtılması, yeni bireylerin spor yapmaya özendirilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Amatör Spor Haftası etkinlikleri heyecanı sona erdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde 04-10 Ekim 2021 tarihleri arasında il merkezi ve tüm ilçelerde onlarca branşta düzenlenen etkinlik, gösteri ve müsabakalara on binlerce amatör sporcu katıldı. Bursa ve ilçelerinde spor şöleninin yaşandığı Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenen müsabakalarda başarılı olan sporcular madalyayla ödüllendirilirken; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde Yılın En’leri töreni düzenlendi.

 Ödül töreninde konuşan Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç, “Bursa gerçek anlamda bir spor şehri. Sporcu sayısıyla, takım sayısıyla oynanan müsabaka sayısıyla bana göre İstanbul’dan sonra bir numaralı şehir. Böyle bir şehirde görev yapmanın onuru da çok farklı bir duygu. Biz her zaman başarıyı hedefliyoruz. Sporcu kardeşlerimizde bu başarıları yaşatıyorlar. Bizlerde ödül vererek kendilerine teşekkürlerimizi göstermek istedik. Nice başarılarda görüşmeyi diliyorum” diye konuştu.

 Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak da sporun önemine işaret ederek, “Amatör Spor Haftası 4-10 Ekim tarihlerinde kutlanıyor ama biz İl Müdürlüğü olarak, sizler kulüpler olarak, senenin her günü spor yaptırmak için hep birlikte emek sarf ediyoruz.  Bu emeklerin karşılığı olarak da başarılı sporcularımız, başarılı antrenörlerimiz var. Başarılı kulüp başkanlarımız var. Ben il müdürü olarak ekibim adına hepinizi başarılarınızdan dolayı canı gönüldün tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Sporun içinde kalmaya devam edelim inşallah” ifadelerini kullandı.

 YILIN EN’LERİ PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 04-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası kapsamında bu yıl; Hatice Kübra İlgün, Fikret Temocin, Gökhan Dinçer, Berke Akçam, Ceren Kocur, Salih Yılmaz, Muhammet Khalvandi, Muhsin Kaedi, Zakir Özgür, Hayrettin Özbağkıran, Aziz Yılmaz, Ahmet Mestan ve Orhan Can’a Gençlik ve Spor İl Müdürü Başparmak ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Osman Kılıç tarafından plaket verildi. Plaket alan spor adamları ve sporcular da, son yıllarda Bursa’ya yapılan yatırımlar ve güçlenerek süren spor çalışmalarına dikkat çekerek çalışma ve yatırımlara katkı veren herkese teşekkür etti.