Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü'nün son dört yıl içerisindeki girişimleri ile bugüne kadar Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile başlatılan birçok etkinliğin bir yenisi daha Bursa'da gerçekleştirildi. Bugüne kadar çeşitli üniversitelerde paneller düzenleyerek, dürüst oyun, dürüst davranış olarak ifade edilen, “Fair Play”i anlatan ve bu kavramın yerleşmesini sağlamaya çalışan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu tarafından 25. FAİR PLAY PANELİ etkinliği Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 “FAİR PLAY” HİZMET MADALYASI VERİLDİ

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı makamında ziyaret eden Dünya Fair Play Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Fair Play Komitesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay ile Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bilge Donuk, üyelerden Teoman Güray, Haldun Domaç, Remzi Yılmaz, Ahmet Ayık, Avni Erboy, Sevim Gürlü, Semra Demirer ve İsmail Akçay’dan oluşan ekip, 25. etkinliklerini gerçekleştirdikleri Uludağ Üniversitesi’nde Fair Play’e katkılarından dolayı Rektör Yusuf Ulcay, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şenay Şahin, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkut Tutkun, Büyükşehir BelediyenBaşkanı Recep Altepe adına Vekili Abdülkadir Karlık ve Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’e “fair play”e yapmış oldukları hizmetlerden dolayı madalya takdim edildi. Ayrıca, Dünya Fair Play Birliği tarafından 5 Mayıs’ta düzenlenen törende şeref diploması verilen komisyon üyelerine de madalyaları verildi.

Dünya Fair Play Komisyonu  Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Fair Play Komitesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar, Fair Play Kervanı Projesinin amaçlarına değinerek, “Spor fakültelerindeki öğrencilere fair play’i anlatıyoruz ki onlar da öğrencilere anlatsın ve bu kavram Türkiye’de de yerleşsin. ‘Fair play’ spor değil insanlığın yaşam tarzı, muazzam bir toplumsal harekettir. Bu harekette hizmetleri geçenleri kutluyorum” dedi.

METE CENGİZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE “FAİR PLAY KERVANI”

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu tarafından 25. Panelini Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapıldı. Fair-Play konulu fotoğraf ve karikatür sergisinin açılmasıyla başlayan Panelin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sporun bir yarış olmadığını, insan ruhunu ve bedenini terbiye edici yanı olduğunu vurgulayarak, dürüst ve etik yaklaşımları nedeniyle “fair play” ödülü alan Bursaspor U-11 Futbol takımını kutladı. Daha sonra Bursaspor U-11 Futbol takımına ödülleri ve hediyeleri verildi.

Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkut Tutkun’un moderatörlüğünde yapılan panelde, Erdoğan Arıpınar, Mudat Özbay, Semra Demirer, Remzi Yılmaz, Ahmet Ayık, Haldun Domaç, Doç. Dr. Bilge donuk, İsmail Akçay, Sevim Güllü ve Teoman Güray “fair play” ile ilgili konuşmalar yapıp deneyimlerini paylaştı.