Bursa’da Gençlik Haftası kapsamında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Coşkuya sahne olan kutlamalar Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Heykel’deki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Şube ve Gençlik Merkezi Müdürleri, İl Müdürlüğü personeli, vatandaşlar, milli sporcular, okul sporları müsabakaları ile uluslararası müsabakalarda derece yapan okulların sporcuları, Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerin spor kulüplerinin sporcuları, gençlik merkezlerine üye gençler ve öğrenciler katıldı. Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından son buldu.

“GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ” YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Tophane Saltanat Kapısında toplanan binlerce genç, Büyükşehir Belediye bandosu ve Bursa Anadolu Kız Lisesi Bando Takımı eşliğinde yürüyüşe geçti. Atatürk Heykeline yürüyen gençlere çevrede toplanan vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Coşkunun eksik olmadığı yürüyüşe katılan gençler, bugüne kadar Olimpiyatlarda ülkemize toplam 39 altın madalya kazandıran Olimpiyat şampiyonlarının resimlerini gururla taşındı.

HEYKEL ATATÜRK ANITINDA COŞKU ARTTI

Coşkulu yürüyüşün ardından Heykel Atatürk Anıtında protokolün ve vatandaşların katılımıyla 19 Mayıs Bayramı renkli ve dolu dolu bir törenle kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın kutlama mesajının okunduğu tören alanındaki kutlamalara Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Garnizon Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Bursa Teknik Üniversite Rektörü, Başsavcı, İl Jandarma Komutanı, Vali Yardımcıları, Daire Müdürleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, İlçe, Şube, Gençlik Merkezi Müdürleri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesinin işitme engelli öğrencileri de İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudu. Coşkunun hakim olduğu törende halk oyunları, kılıç-kalkan, zeybek, Çelik Kızlar Komando Topluluğu, Wushu ve Akrobatik Cimnastik gösterilerinin yanı sıra okunan şiirler vatandaşlardan yoğun alkış aldı. İlgi gören tören kapsamında Vali Münir Karaloğlu’nun Kültürpark’ta düzenlenen ‘Atatürk ve Gençlik Koşusu ve İmam Hatip Okulları Tenis Turnuvasında dereceye giren sporcuları ödüllendirilmesiyle kutlama programı son buldu. Atatürk Heykeli üzerinde yapılan Paramotor gösterisi de vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.          

ETKİNLİKLER KENTİN DÖRT BİR TARAFINDA SÜRÜYOR

Bursa’nın dört bir yanına yayılan Gençlik Haftası coşkusu ve 19 Mayıs Kutlamaları kapsamında İl Müdürlüğü ve belediyelere bağlı tesis ile kültürel ve sosyal merkezlerin yanı sıra doğa yürüyüşü, sinema gösterimi, konferanslar, karakucak güreşleri, geleneksel okçuluk ve model uçak şenliği gibi birçok renkli etkinlik düzenlendi. On binlerce gencin yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerin şehrin her bir yanında coşkuyla kutlandı.