Bursa’da okulların tatile girmesiyle birlikte yine Yaz Spor Okulları heyecanı başlayacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve geçen yıl 25 branşta on binlerce çocuğa ulaşılan Yaz Spor Okullarının bu yıl da yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Okulların kapanmasının ardından başlayacak yaz tatiliyle birlikte İl Müdürlüğü öncülüğünde açılacak ücretsiz kurslarla, Bursa’nın dört bir yanındaki on binlerce çocuk yine sporun güzellikleriyle buluşacak.
ONLARCA BRANŞTA ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLECEK
Son yıllarda giderek artan bir ilgiyle karşılanan kurslar bu yıl 17 Haziran 2019 tarihinden itibaren başlayacak. Çocukların yanı sıra velilerin de büyük bir heyecanla beklediği kurslar atletizm, voleybol, basketbol, karate, oryantring, satranç, futsal, eskrim, yelken, masa tenisi, halter, taekwondo, izcilik, tenis, judo, bocce, güreş, yüzme (eğitmen ücretli), badminton, hentbol, boks, cimnastik, okçuluk, buz pateni, dağcılık ve kano olmak üzere toplam 26 branşta ücretsiz olarak verilecek. İl Müdürlüğüne bağlı spor tesisleri ve antrenman salonlarının yanı sıra kentin dört bir yanında bulunan 10 okulun spor salonu ve tesiste, yüzlerce antrenör eşliğinde verilecek olan eğitimler sayesinde çocuklar yaz boyunca spor yapma imkanına kavuşacak. 
KURSLAR 06 EYLÜL 2019 TARİHİNDE SON BULACAK
Bursa’da her yıl rekor katılımlarla gerçekleştirilen kurslar bu yıl 4 ayrı dönem halinde açılacak. 17 Haziran – 05 Temmuz tarihleri arasında birinci dönem, 08 Temmuz- 26 Temmuz tarihleri arasında ikinci dönem, 29 Temmuz - 09 Ağustos tarihleri arasında üçüncü dönem ve 19 Ağustos - 06 Eylül tarihleri arasında da dördüncü dönem eğitimleri verilecek. Kayıtların devam ettiği kurslarla ilgili müracaatlar ise Atatürk Spor Salonu (Tlf: 0224 220 9691), Atıcılar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu (Tlf: 0224 272 1211), Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu (Tlf: 0224 241 2530), Mahmut Atalay Cimnastik Salonu (Tlf: 0224 234 7711) ve tüm İlçe Müdürlüklerine yapılacak.
NASIL KAYIT YAPTIRILACAK?
5-18 yaş aralığındaki çocuklar için açılan ücretsiz kurslara kayıt yaptırabilmek için, 1 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisinin yanı sıra İl Müdürlüğü tarafından bastırılan broşürde yer alan kayıt formunu eksiksiz doldurup kayıt merkezlerinden birine başvurmak yeterli. Kayıt formu İl Müdürlüğümüze ait tüm tesislerden temin edilebilir.