Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce organize edilen turnuvalarda öğrencilerin, bağımlılık, kötü alışkanlık ve olumsuz davranışlardan korunmalarının yanı sıra akademik, psikolojik, milli manevi ve ahlaki yönlerini geliştirilmesi amaçlandı.

Dolu dolu geçen bir haftalık eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler kapsamındaki turnuvalara yurtlarda yapılan elemeler sonucunda farklı branşlarda 230 öğrenci katıldı.

Gerçekleştirilen turnuvaların ardından alınan sonuçlar şu şekilde oldu.

9 Aralık’taki Kız Öğrenci Yurtları Satranç Turnuvası’nda Şirin Hatun, Malhun Hatun, Nilüfer Hatun, Halime Hatun, Gemlik ve Uludağ Yurt Müdürlüklerinden toplam 13 öğrenci katıldı. Birinciliği Uludağ Yurdu öğrencisi Gulzhigit Kızı Feruza elde ederken, ikinciliği Nilüfer Hatun Yurdu öğrencisi Melek Koca ve üçüncülüğü de Malhun Hatun Yurdu öğrencisi Hamide Toprak kazandı.

10 Aralık günü Erkek Öğrenci Yurtları Satranç Turnuvası’na da Emirsultan, Gemlik , Karacabey, Orhangazi ve Mehmed Zahid Kotku Yurt Müdürlüklerinden toplam 14 öğrenci katıldı. Bu turnuvada da birinciliği Orhangazi Yurdu öğrencisi Mehmet Necip Karadeniz, ikinciliği Emirsultan Yurdu öğrencisi Yusuf Aktaş ve üçüncülüğü de Mehmed Zahid Kotku Yurdu öğrencisi Nazım Kaya elde etti.

11-12 Aralık günlerindeki Erkek Yurtları Voleybol Turnuvası’na ise Orhangazi, Emirsultan ve Karacabey Yurt Müdürlüklerinin katıldığı turnuvada, Emirsultan Yurdu öğrencilerinden oluşan takım birinciliği göğüsledi.

13 Aralık’taki Erkekler Masa Tenisi Turnuvası’na ise Emirsultan, Gemlik , Karacabey, Orhangazi ve Mehmed Zahid Kotku Yurt Müdürlüklerinden 22 öğrenci katıldı. Turnuvadaki sıralama ise birinci Emirsultan Yurdu öğrencisi Ahmed Habibi, ikinci yine Emirsultan Yurdu öğrencisi Ekrem Berkem Doğan, üçüncü Mehmed Zahid Kotku Yurdu öğrencisi Emirhan Saraç ve dördüncü yine Mehmed Zahid Kotku Yurdu öğrencisi Ayhan Erdem şeklinde oluştu.

14 Aralık günü gerçekleştirilen Kızlar Masa Tenisi Turnuvası’na Halime Hatun, Şirin Hatun, Malhun Hatun, Gemlik ve Uludağ Yurt Müdürlüklerinden 14 öğrenci katıldı.

Bu turnuvada ise birinciliği Uludağ Yurdu öğrencisi Aleyna Kızıltaş, ikinciliği Halime Hatun Yurdu öğrencisi Merve Güler, üçüncülüğü Şirin Hatun Yurdu öğrencisi Zeynep Tütünen ve dördüncülüğü de Şirin Hatun Yurdu öğrencisi Fatma Kızılhan kazandı.

15-17 Aralık günlerinde de Erkekler Basketbol Turnuvası düzenlendi. Emirsultan - Orhangazi, ve Karacabey - Mehmed Zahid Kotku Yurdu arasında oynanan karşılaşmalardan finale yükselen takımlar Emirsultan ve Mehmed Zahid Kotku Yurtları oldu. Final karşılamasında birincilik kupasının sahibi Emirsultan yurdu oldu.

Son olarak 14-16 Aralık günlerinde Erkekler Futbol Turnuvası düzenlendi. Turnuvada Emirsultan ile Gemlik, Mehmed Zahid Kotku ile de Orhangazi Yurt Müdürlükleri karşılaştı. Orhangazi ve Emirsultan finale kalmayı başardı. Çekişmeli geçen final müsabakasını kazanan Orhangazi Yurdu birinciliği elde etti.