Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında başarılı sporculara madalya verilirken, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) işbirliğiyle düzenlenen Yılın En'leri töreninde de başarılı sporcular, kulüp yöneticileri, spor adamları ve basın mensuplarına plaket verildi.

Vatandaşların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin bağlı oldukları kulüpler ile başarılı sporcuların tanıtılması, yeni bireylerin spor yapmaya özendirilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Amatör Spor Haftası etkinlikleri heyecanı sona erdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde 07-13 Ekim 2019 tarihleri arasında il merkezi ve tüm ilçelerde onlarca branşta düzenlenen etkinlik, gösteri ve müsabakalara on binlerce amatör sporcu katıldı. İl merkezi ve ilçelerinde spor şöleninin yaşandığı Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenen müsabakalarda başarılı olan sporcular madalyayla ödüllendirilirken; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle İl Müdürlüğü VİP Salonu'nda Yılın En'leri töreni düzenlendi.

Bursa’ya kazandırılacak yeni tesislerle amatör spor güçlenecek

Törende yaptığı konuşmada Amatör Spor Haftasını coşkuyla kutladıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Uysal, amatör sporu çok önemsediklerini kaydederek amatör sporun güçlendirilmesi için ilgili kesimlerle işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Geçtiğimiz hafta Bursa’yı ziyaret eden ve bazı vizyon tesisleri hizmete açan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yeni tesis yatırımlarıyla ilgili müjdeler verdiğini sözlerine ekleyen İl Müdürü Uysal, Bursa’ya kazandırılacak tesislerle birlikte amatör spor çalışmalarının güçleneceğini söyledi. Bursalı sporcuların önemli başarılara imza attığını kaydeden Uysal, Olimpiyatlar başta olmak üzere uluslararası müsabakalarda daha çok başarı yakalamak için amatör spor çalışmalarının önemli olduğunu hatırlattı. Bu kapsamda Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, yerel yönetimler ve sporun diğer paydaşlarıyla işbirliği içerinde çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerine dikkat çeken Uysal, başarılı olan sporcu ve kulüp yöneticilerini kutladı. 

Başarılı olan sporcu ve kulüp yöneticilerini kutlayan Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç ise, Bursa'ya yapılan yatırımların yanı sıra yapılan işbirliği sonucunda başarıların kazanıldığını bildirerek futbolun yanı sıra diğer branşlarda da çalışmaların güçlenerek süreceğini söyledi.

Yılın En'leri plaketle ödüllendirildi

Konuşmaların ardından Yılın En’leri ödül töreni düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 07-13 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası kapsamında bu yıl; Olay Gazetesi Spor Müdürü Orhan Güney, Bursa Hakimiyet Gazetesi Spor Müdürü Süha Gürsoy, Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Recep Tak, Arabayatağı Spor Kulübü Başkanı Süleyman Durak, beden eğitimi öğretmeni Varol Çakır, yüzme milli takım antrenörü Eray Açıkgöz, Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi ve okçuluk antrenörü Salih Yılmaz, güreş milli takım antrenörü Adem Ustaoğlu, U 17 Badminton Uluslararası Müsabaka Şampiyonu Ayça Özgür, Avrupa Boks Şampiyonası üçüncüsü Burak Çelik, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında yüzme branşında yarışacak olan Berkay Ömer Öğretir ile ELO Dünya Satranç Şampiyonası birincisi Yağız Kaan Erdoğmuş’a Gençlik ve Spor İl Müdürü Uysal ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Osman Kılıç tarafından plaket verildi. Plaket alan spor adamları, sporcular ve basın mensupları da, son yıllarda Bursa'ya yapılan yatırımlar ve güçlenerek süren spor çalışmalarına dikkat çekerek çalışma ve yatırımlara katkı veren herkese teşekkür etti.