Son 6 yılda hizmete sunulan tesis ve ulaşılan çocuk sayısı bakımından en kapsamlı Yaz Spor Okulları’nın düzenlendiği Bursa’da, 24 Temmuz 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 3. dönem yaz spor okulları başarıyla tamamlandı. Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı tesisler ve kentin çeşitli bölgelerindeki okullarda 25 branşta açılan yaz spor okullarında  1. 2. ve 3. Dönemlerde yaklaşık 30 bin öğrenci sporla ücretsiz bir şekilde buluşturuldu.

 Son yıllarda en kapsamlı Yaz Spor Okullarının düzenlendiği Bursa’da heyecan devam ediyor. Geçen yıl 25 branşta yaklaşık 31 bin çocuğa ulaşılan Yaz Spor Okulları bu yıl da yoğun ilgi görüyor. Okulların kapanmasının ardından başlayan yaz tatiliyle birlikte İl Müdürlüğü öncülüğünde açılan ücretsiz yaz spor okullarında Bursa’nın dört bir yanındaki on binlerce öğrenci yine sporun güzellikleriyle buluşturulmaya ve spor yoluyla güçlenmeye devam ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 4 dönem halinde planlanmış olan 2017 yaz spor okullarının ilk üç dönemi yaklaşık 30 bin öğrencinin katılımıyla rekor seviyeye ulaştı.

 

BAŞARI SERTİFİKALARINI ŞAHİN VERDİ

 

3. Dönem sertifika töreninde çocuklarla buluşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin Bursa’da çocuklarımızın yaz tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri için Yaz Spor Okullarını her yıl olduğu gibi bu yılda en geniş kapsamlı şekilde 25 spor dalında planladık. Bu sayede on binlerce çocuğumuz spor tesislerimizde ve gençlik merkezlerinde kendini gerçekleştirme imkanı buldu. Amacımız spor yoluyla çocuklarımızı güçlü kılmak ve onları kötü alışkanlıklardan korumaktır dedi. Şahin ayrıca, çocuklarını yaz spor okullarına getiren velilere teşekkür ederek dönemini başarıyla tamamlayan çocuklara sertifikalarını verdi.