Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’i ziyaret ederek Bursa’nın ilk spor Fabrikası başta olmak üzere Gürsu ilçesine kazandırılan tesislerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Tesisleşme hamlesinin tüm hızıyla devam ettiği Bursa’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımları ve Bursa Valiliğinin öncülüğünde birçok vizyon proje hayata geçirildi. Sadece son 6 yılda yaklaşık 250 milyon liralık yatırımın yapıldığı Bursa’da tüm bu yatırımlarla spor altyapısı ve vizyonu da güçlendi. Bu kapsamda Gürsu ilçesinde yapılan ve planlanan yatırımlar ve sportif faaliyetlerle ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’i ziyaret etti.

BURSA’NIN İLK SPOR FABRİKASI GÜRSU’DA TAMAMLANIYOR

Türk Sporunun alt yapısını güçlendirmek ve daha fazla takımın aynı anda antrenmanlarını yapabilmesi için Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından planlanan yeni nesil spor tesislerinden biri olan "SPOR FABRİKASI" projesinin ilki Gürsu'da hizmete girmek için gün sayıyor. Gürsu spor fabrikasında 3’ü büyük, 7’si bireysel toplam 10 spor salonunun yanı sıra sağlık odası, kondisyon salonu ve kafeterya gibi donatılara sahip ve 8 milyon lira yatırım bedeliyle inşa ediliyor. Bu kapsamda 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacak olan Bursa’nın ilk Spor Fabrikasıyla ilgili genel inşaat sürecini değerlendiren İl Müdürü Süleyman Şahin ve Başkan Mustafa Işık Gürsu sporcu fabrikasındaki çalışmaları değerlendirdi. Şahin ve ışık ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gürsu Belediyesi işbirliğiyle yapılan İlçe Stadyumunun tribün, ışıklandırma ve saha modernizasyonunun son durumunu görüşerek  fikir alışverişinde bulundu. Tüm bunların yanında Gürsu belediyesi tarafından yapılan Adrenalin Park ve İlçede hayata geçirilecek olan tesis yatırımları, projeler ve organizasyonlar da masaya yatırıldı. Kazandırılan tesislerle Gürsu’nun spor kentine dönüştüğünü vurgulayan Başkan Işık, desteklerinden dolayı İl Müdürü Şahin’e teşekkür ederek işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerini ve ilçeye kazandırılan vizyon tesislerle Gürsu’nun marka değerinin arttığını vurguladı. Yapılan yatırımlarla Gürsu’nun sporda öne çıkan ilçelerin başında geldiğini belirten İl Müdürü Şahin ise, Gürsu Spor Fabrikasının tamamlanmasıyla ilçedeki gençlerin birçok branşta spora kazandırılacağını vurguladı. Gürsu gibi dinamik ve genç nüfusun yoğunlukta olduğu bir ilçenin bu yatırımlarla çok daha güçleneceğini belirtti. Ayrıca Gürsu belediye Başkanı Mustafa Işık ile işbirliği içerisinde ilçeye yeni nesil tam donanımlı bir Gençlik Merkezinin de hayata geçirilmesi için çalışma başlattıklarını ve bu sayede sporun yanı sıra gençlik çalışmalarının da Gürsu'da yoğunlaşacağını sözlerine ekledi. Şahin, spor yatırımlarına ve gençliğe verdiği büyük desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Işık’a teşekkür etti.