Son 5 yılda açılan branş, hizmete sokulan tesis ve ulaşılan çocuk sayısı bakımından en kapsamlı Yaz Spor Okulları’nın düzenlendiği Bursa’da, 12 Haziran-21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 1. ve 2. dönem kursları tamamlandı. Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı tesisler ve kentin çeşitli bölgelerindeki okullarda 25 branşta açılan kurslarda yaklaşık 20 bin öğrenci sporla ücretsiz bir şekilde buluşturuldu.

 

Son yıllarda en kapsamlı Yaz Spor Okullarının düzenlendiği Bursa’da heyecan devam ediyor. Geçen yıl 25 branşta yaklaşık 31 bin çocuğa ulaşılan Yaz Spor Okulları bu yıl da yoğun ilgi görüyor. Okulların kapanmasının ardından başlayan yaz tatiliyle birlikte İl Müdürlüğü öncülüğünde açılan ücretsiz kurslarla, Bursa’nın dört bir yanındaki on binlerce öğrenci yine sporun güzellikleriyle buluşturulmaya ve spor yoluyla güçlenmeye devam ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 4 dönem halinde planlanmış olan 2017 yaz spor okullarının ilk iki dönemi yaklaşık 20 bin öğrencinin katılımıyla rekor seviyeye ulaştı.

25 BRANŞTA ÜCRETSİZ EĞİTİM

Son 5 yılda giderek artan bir ilgiyle karşılanan ücretsiz yaz spor okulları bu yıl da atletizm, voleybol, basketbol, karate, oryantring, satranç, futsal, eskrim, yelken, masa tenisi, halter, taekwondo, izcilik, tenis, judo, bocce, güreş, yüzme (eğitmen ücretli), badminton, hentbol, boks, cimnastik, okçuluk, wushu ve kano olmak üzere toplam 25 branşta ücretsiz olarak veriliyor. İl Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 80 spor tesisi ve antrenman salonunun yanı sıra kentin dört bir yanında bulunan 15 okulun spor salonunda, yüzlerce antrenör eşliğinde verilen eğitimler sayesinde çocuklar sporla buluşturuluyor.

“ANNE BABALAR ÇOCUKLARINI SPOR TESİSLERİNE GÖNDERMELİ”

Bursa’da rekor katılımlarla gerçekleştirilen 2017 ücretsiz yaz spor okulları bu yıl 4 ayrı dönem halinde planlandı. İlk dönemi 12 Haziran- 30 Haziran, ikinci dönemi 3-21 Temmuz tarihleri arasında tamamlanan kurslar sayesinde yaklaşık 20 bin öğrenci sporla buluşturuldu. Spor okulların üçüncü dönemi 24 Temmuz–11 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak olup, son dönem (dördüncü) ise 14 Ağustos–8 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Kayıtların devam ettiğini belirten İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, “ Çocuklarımızı sokaklarda değil spor tesislerimizde ve gençlik merkezlerimizde görmek istiyoruz.  Çocuklarımızı okul eğitimlerinin yanında spor ve gençlik faaliyetleri ile daha güçlü hale getirebiliriz. Güçlü Türkiye hedefine ancak güçlü gençlik ile ulaşabiliriz. Onun için anne ve babalar çocuklarını ücretsiz yaz spor okullarımıza getirsinler. Bunun için velilerimize büyük görev düşüyor. Bizler de uzman antrenörlerimiz ve modern tesislerimiz ile onları hem sporla eğlendireceğiz hem de ruhen ve fiziken güçlü bireyler haline getireceğiz” dedi.

Veliler kayıt için Atatürk Spor Salonu (Tlf: 0224 220 96 90 - Dahili 1314), Atıcılar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu (Tlf: 0224 272 12 11), Nilüfer Spor Salonu (Tlf: 0224 241 25 30) ve tüm İlçe Müdürlüklerine müracaat edebilirler. Ayrıca detaylı bilgi için http://bursa.gsb.gov.tr adresinden gerekli bilgilere ulaşılabilir.