Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la sporda sürdürülen işbirliği, İnegöl’deki sportif yatırımlar, planlanan çalışmalar ve Gençlik merkezi faaliyetleri için başlatılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Son yıllarda spordaki tesisleşme, altyapı çalışmaları, organizasyonlar ve yürütülen projelerle spor kenti kimliği kazanan Bursa’nın spordaki yükselişi sürüyor. Bu kapsamda sporda öne çıkan ilçelerden biri olan İnegöl’deki yatırımlar ve altyapı çalışmaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından masaya yatırıldı.

 

İNEGÖL KENT SPORUNUN LOKOMOTİFİ OLDU

İnegöl’de son yıllarda artan çalışmalar, yapılan yatırımlar ve projelerle sporda yükselişe geçtiğini belirten İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İnegöl Belediyesi tarafından ilçede önemli yatırımların hayata geçtiğini vurguladı. 2015 yılında hizmete giren tam donanımlı, yeni nesil gençlik merkeziyle de İnegöl’de hem spor hem gençlik çalışmalarının hızlandığını sözlerine ekleyen İl Müdürü Şahin, İnegöl Gençlik Merkezinin yanında bulunan Belediye mülkiyetindeki yaklaşık 2 bin 500 metrekare arazinin çok amaçlı spor salonu olarak İnegöl’e kazandırılması için planlama çalışmalarının da olduğunu söyledi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sporda yaptığı çalışmaların önemine de dikkat çeken Şahin, İnegöl Belediyesiyle işbirliği içerisinde spor ve gençlik alanında yapılan çalışmaların yanı sıra İnegöl'de önemli bir Spor alt yapısının oluşturulduğunu ve okul sporları faaliyetlerinin de güçlenerek devam ettiğini söyledi. Bu kapsamda Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'ın ilçeye kazandırdığı spor tesislerinin ilçenin gençlik ve spor potansiyelini çok yukarı taşıdığını, birçok branşta uluslararası düzeyde başarı yakalandığını ve İnegöl belediyesi spor kulübü voleybol takımının erkek süper liginde başarılara imza atmasının da Bursa sporunu güçlendirdiğini ve tüm bunlarla İnegöl'ün kent sporunun lokomotifi olduğunu söyledi.

 

İNEGÖL’DE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLECEK

 

İl Müdürü Şahin’le, İnegöl’deki sportif yatırımlar, planlanan çalışmalar ve çok amaçlı yeni bir spor salonuyla ilgili çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ‘Spor Kenti İnegöl’ hedefi doğrultusunda çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi. Bugüne kadar İnegöl’ün dört bir tarafına nitelikli semt sahaları, spor salonları ve futbol sahaları kazandırdıklarını dile getiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sportif faaliyetlere her zaman katkı ve destek vereceklerini vurguladı. İl Müdürü Şahin’e yapılan yatırım ve çalışmalardan dolayı teşekkür eden Başkan Aktaş, İl Müdürlüğüyle işbirliği içerisinde spor ve gençlik çalışmalarının sürdürüleceğini kaydetti.