Yeni planlamasıyla Bursalıların 7/24 hizmetine açılan ve bu kapsamda düzenlemelerin devam ettiği Bursa Atatürk Stadyumu’nda incelemelerde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Bursaspor’un hatırasının yaşatılacağı Stadyumun kentin en gözde etkinlik alanı ve spor parkına dönüşeceğini ve böylelikle kentin özgün meydanına kavuşacağını vurguladı. 

Bursa Atatürk Stadyumunda devam eden düzenleme çalışmalarını inceleyen İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Stadyumun yeni düzenlemeyle kente büyük bir değer katacağını söyledi.

OLİMPİK ÖLÇÜLERDE VE TARTAN ZEMİNLİ ATLETİZM PİSTİ AÇILIYOR

Düzenleme çalışmaları kapsamında yeşil alanların korunduğunu ve kentin nefes alacağı büyük bir meydan, spor ve etkinlik parkı oluşturulduğuna işaret eden İl Müdürü Şahin, “Ayrıca eskiden futbol sahasının etrafında bulunan atletizm pisti de yeni düzenlemede tekrar Olimpik ölçülerde ve tartan zemin olarak kentin ve Türk sporunun hizmetine açılıyor” dedi.

KENTİN EN GÖZDE ETKİNLİK ALANI VE SPOR PARKI OLUŞUYOR

Yeni plan ve proje çalışmalarının devam ettiği Atatürk Stadyumunun Kültürpark’la tamamen birleşeceğini de sözlerine ekleyen İl Müdürü Şahin; ağaçlandırmalar, yeşil alanlar, peyzaj düzenlemeleri, yürüyüş yolları, atletizm ve bisiklet pisti, oyun ve rekreasyon alanları ile yeni Atatürk Meydanı’nın kentin en gözde etkinlik alanı ve spor parkına dönüşeceğini ve özgün kimliğine kavuşacağını vurguladı. Bina ve kütle yoğunluğunun minimuma indirileceği yeni planlamanın Bursalılar tarafından da büyük destek gördüğünü dile getiren Şahin, “Şuanda binlerce gencimiz, vatandaşımız, sivil toplum örgütü ve spor kulüplerimiz yeni meydandan 7/24 istifade etmeye başladı. Böylelikle bu alan kentin kültür, sanat, spor ve sosyal hayatının buluşma noktası haline geliyor. Yeni plan ve proje çalışmaları ayrıca kentsel dönüşüm açısından örnek bir çalışma olacak” diye konuştu.

“BURSASPORUN HATIRASI YAŞATILACAK”

Atatürk Stadyumunun Bursaspor taraftarları nezdinde çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Şahin, “Burası bildiğiniz gibi Bursaspor’un şampiyonluk kupasını kaldırdığı bir meydan. Bunun için yeni projede bir Bursaspor anı köşesi oluşturacağız. Bu anı köşesinde Bursaspor’u kuran, şampiyonluk yaşatan ve değer katanlar ile şampiyonluk kupası en iyi şekilde burada yaşatılacak. Bu vesile ile Bursa’ya bu özgün meydanın kazandırılmasında büyük destekleri olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.