2016 yılında Atletizm tartan pistinin zemininin 2 milyon lira yatırım bedeli ile tamamen yenilenmesi ile organizasyonların merkezi haline gelen Olimpik Atletizm Stadyumu 56 yıl aradan sonra Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor.

Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından zemininin tamamen yenilendiği Atletizm Stadyumu büyük organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Türkiye Atletizm Federasyonu ile yakın çalışmalar ve işbirliği kapsamında organizasyonların göz bebeği haline gelen Atletizm Stadyumu geçen ay Uluslararası Üçlü Atletizm Şampiyonasına ev sahipliği yaparken şimdi ise 56 yıl aradan sonra Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. 39 şehirden 300'ün üzerinde kayıt yaptırılan şampiyona ilk günü geride bırakarak bugün sona erecek.

Son 5 yılda birçok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan ve ortaya koyduğu planlı ve düzenli organizasyon kabiliyeti neticesinde Federasyonlar tarafından tercih edilen illerin başında gelen Bursa’da Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen ve Türkiye'nin en eski ulusal şampiyonalarının başında gelen 84. Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası'nda sporcular dün piste çıktı. 56 yıl aranın ardından Bursa'da tekrar organize edilen şampiyonada 300'ün üzerinde sporcu kürsü için mücadele ediyor. Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası'nın yanı sıra 23 Yaş Altı Şampiyonası ve çoklu branş (dekatlon-heptatlon) yarışlarının da yapıldığı Atıcılar Olimpik Atletizm Pisti'nde büyük heyecan yaşanıyor. Bursa'dan 29 sporcu ter dökeceği organizasyonda 39 şehirden 331 atlet kaydoldu.

BUGÜN SONA ERİYOR

Türkiye Ferdi Atletizm Birinciliği'nde en çok ilgi gösterilen branş ise büyük erkekler 400 metre oldu. Bu dalda müsabakaya 31 isim kayıt yaptırırken, 200 metreye 27, 100 metreye 26 atlet yazıldı. Büyük kadınlarda 800 metre yarışına ise 10 atlet ismini yazdırdı. Çoklu Branşlar Türkiye Birinciliği'ni de kapsayan Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası'nda heyecan bugün sona erecek. Aynı zamanda Komple-Atlet Serisi'nin son etabını da oluşturan Çoklu Branşlar Türkiye Birinciliği'ni de kapsayan Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası'nda toplam 72 şampiyonluk unvanı belirlenecek.

Şampiyonada 100 metre, 100 metre engelli, 110 metre engelli seçme ve final, 200 metre, 400 metre, bin 500 metre, 3 bin metre engelli, 50 bin metre, 4X100 metre bayrak yarışları, yüksek atlama, sırıkla atlama, uzun atlama, 3 adım atlama, gülle, çekiç, cirit ve disk atma yarışmaları yapılarak dereceye giren sporculara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar tarafından kupa ve madalya verildi.

Ayrıca yarışmalarda atletleri motive etmek amacıyla Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından koyulan toplam 20 bin lira tutarındaki ödül de şampiyona bitiminde dağıtılacak. Ödüller, IAAF puan cetveline göre en yüksek puanı yapan erkekler ve kadınlarda ilk 10 sıradaki atletlere ödenecek.