Sakarya’da düzenlenen Okullararası  Kano Türkiye Şampiyonasında derece elde eden sporcular Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’i makamında ziyaret etti. 

 Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde son yıllarda başlatılan su sporlarındaki alt yapı çalışmaları sonucunda önemli başarılar elde etmeye başlayan Bursalı sporcular, Sakarya’da düzenlenen Okullararası Kano Türkiye Şampiyonasında önemli dereceler elde etti. 27-28 Mayıs tarihlerinde Sakarya ilinde gerçekleşen Okul Sporları Kano Türkiye Şampiyonası'na damga vuran Bursa 7 tane birincilik, 4 tane ikincilik, 1 tane üçüncülük, 4 tane dördüncülük olmak üzere toplam 16 madalya kazandı. Takım halinde ise Necdet Çoşkunüzer Ortaokulu ve BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi farklı kategorilerde 5 şampiyonluk kupası elde ederek büyük başarıya imza attı. 

 Bu büyük başarıyı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin’i ziyaret ederek sevinçlerini paylaşan şampiyon kano takımına, Kano İl Temsilci Deniz Korkmaz ve Beden Eğitimi Öğretmeni Bilgen Güleryüz eşlik etti. Sporcuları makamına kabul eden İl Müdürü Şahin Kano branşında elde ettikleri Türkiye Şampiyonluğunun önemli olduğunu ifade ederek tüm sporcuları tek tek tebrik etti. 2012 yılından itibaren su Sporlarında Bursa'nın güçlenmesi için Kano, Yelken ve Kürek dallarında önemli atılımlar ve çalışmalar yapıldığını vurguladı. Şahin özellikle kano branşında Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ üniversitesi ile işbirliğinde çalışmaların meyve vermeye başladığını ve bu kapsamda Kano branşında kazılan bu başarıların son dört yıl içerisinde başlatılan alt yapı hamlesinin ve okul sporlarına verilen önemin bir neticesi olduğunu vurguladı. Ayrıca kano branşında 2024 ve 2028 olimpiyat oyunları hedefiyle yola çıktıklarını da vurgulayan Şahin çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi ve bu büyük başarıda katkısı olan herkese teşekkür etti.