Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı tüm ilçe müdürlükleri ve Gençlik Merkezlerinde imece usulü iftar programı yapılarak Ramazan'ın değerleri ve manevi iklimi gençlere yaşatıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 81 ilde ’’Merkezimde Ramazan’’ sloganı ile hayata geçirdiği Ramazan ayı etkinlikleri Bursa‘da başladı. Bu kapsamda Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 17 ilçe müdürlükleri ve Gençlik Merkezlerinde çalışanlar “Nerede o eski Ramazanlar!” sloganıyla binlerce genci ve sporcuları imece usulü hazırlanan iftar sofralarında bir araya getirerek onların paylaşma duygularını güçlendiriyor ve bereket kavramını yaşamalarını sağlıyor. Bu kapsamda Bursa'da ramazan ayı süresince her salı günleri tüm ilçe spor müdürlükleri ve gençlik merkezlerinde iftar programları geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

 GENÇLERİMİZE YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA DUYGULARINI KAZANDIRMALIYIZ

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan ayının dini açıdan taşıdığı önemle birlikte müminler arasında sosyal açıdan da yardımlaşma ve dayanışmanın en fazla yaşandığı bir ay olduğuna dikkat çekerek, tüm ilçelerimizde binlerce genç ve sporcularla yaptığımız İmece usulü iftar sofralarında gençlere birlik ve beraberliğin yanında yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularını kazandırmayı amaçlıyoruz. aynı zamanda da hazırlanan iftar sofralarında gençlerimizi biraraya getirerek birlikteliğin verdiği mutluluğu ve bereketi onlara yaşatıyoruz. Bu duygularla yoğrulmuş bir gençliğin güçlü ve müreffeh Türkiye'nin inşası için büyük önem taşıdığını belirten Şahin, Proje kapsamında Ramazan ayı boyunca yapılacak olan iftar programlarıyla daha çok gence ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi.