Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’ kapsamında gerçekleştirilen 12. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu büyük bir katılımla yapıldı. 15 kilometrelik yarı maratonda, Kenya ve Etiyopyalı atletler ipi göğüsledi.

Yerli ve yabancı sporcuların büyük ilgi gösterdiği Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu, Tophane Meydanı’ndaki Saltanat Kapı önünden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın verdiği startla başladı. Start törenine; AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Süleyman Şahin, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, ve vatandaşlar katıldı.

Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu’na katılan sporcular, Tophane Saltanat Kapı’dan başlayıp, Atatürk Caddesi, Haşim İşcan Caddesi, Altıparmak Caddesi ve Çekirge Caddesi’nin ardından Pınarbaşı Meydanı’nda sona eren 15 kilometrelik parkuru tamamlamak için ter döktü. Kenya, Etiyopya, Fas, Uganda, Rusya ve Yunanistan’dan olmak üzere 16’sı yabancı toplam bin 285 atletin katıldığı yarı maratonda erkeklerde Kenyalı atlet Paul Kipkemoi Kipkorir 48.02’lik derecesiyle birinciliği kazandı. Yine Kenya’dan Charles Kiplagat Korir 48.28’lik derecesiyle ikinci, Etiyopyalı Getaye Fisseha Gelaw ise 48.36’lık derecesiyle üçüncü oldu. Erkeklerde dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar takdim etti.

Bayanlarda ise Kenyalı Esther Chesang Kakuri 51.36’lık derecesiyle birinciliği, Etiyopyalı Sofia Shemsu 51.58’lik derecesiyle ikinciliği, Etiyopyalı Chaltu Dida Negasa da 54.08’lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından verildi. Yarışmanın birincileri 2 bin, ikincileri bin 500, üçüncüleri ise bin dolar para ödülünün sahibi oldu.

Ayrıca erkekler ve bayanlarda, 35-39 Yaş, 40-44 Yaş, 45-49 Yaş, 50-54 Yaş, 55-59 Yaş, 60-64 Yaş ve 65 Yaş Üstü kategorilerinde de dereceye giren sporcular da madalya ve kupa almaya hak kazandı.

HALK KOŞUSU’NDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Tarihi Kent Halk Koşusu’na kayıt yaptıran 2 bin 452 sporcunun kıyasıya mücadelesi Saltanat Kapı’dan başlayıp, Heykel, Setbaşı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Çarşısı, Kapalı Çarşı ve Kavaklı Caddesi güzergahını izleyerek, Pınarbaşı'nda sona erdi. 4 kilometrelik Halk Koşusu’nda erkeklerde birinciliği 13.06’lık derecesiyle Yusuf Usta, ikinciliği 13.42’lik derecesiyle Sezgin Uluhan, üçüncülüğü ise 14.04’lük derecesiyle Ufuk Ulaş elde etti. Bayanlarda ise birinci 15.49’luk derecesiyle Dilek Özdemir, ikinci 16.15’lik derecesiyle Semanur Eren, Ayça Deren Demiralan 17.05’lik derecesiyle üçüncü oldu. 7’den 77’ye her yaştan sporcunun katıldığı halk koşusunda renkli görüntüler ortaya çıktı. Pınarbaşı Meydanı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalyaları ve ödülleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Süleyman Şahin, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri tarafından verildi.