Son yıllarda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Federasyonlar işbirliğinde başlatılan çalışmalar neticesinde ilk resmi müsabakaların ve çalışmaların 2013 yılında başlatıldığı Kano branşında başarılar ardı ardına gelmeye başladı.

Bu kapsamda Kano Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Durgunsu Kano Milli Takım Aday ve TOHM yarışlarında Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden 6 sporcu Milli Takım Aday kampına davet edildi.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yapılan ve büyük, genç ve yıldız kategorilerinde yaklaşık 100 sporcunun katıldığı yarışlarda Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularından Adem Ergül, Eslemnur Gezen, Müge Güleryüz, Tuğçe Taylak, Tuğçe Türkyılmaz ve Kırılo Avgan milli takım kampına davet edilirken, Bursa’nın diğer kano takımı olan BAKUT’ta ise Asya İkisivri, Miraç Şahbaz ve Göktürk Korkmaz’da kampa seçilen diğer isimler oldu.

Sporcuları yarışlarda Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Hasan Özyıldırım yalnız bırakmazken, Antrenörler Deniz Korkmaz ve Raif Kırmacı´da sporcularla beraber ter döktü.