Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüyle birlikte 2016 yılında gençlik ve spor alanında yürüttüğü çalışmalar ve 2017 yılı için planlanan çalışmalar masaya yatırıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin ve Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Hüseyin Uysal başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısına, Şahin ve Uysal’ın yanı sıra Yurt Müdürleri, Gençlik Merkezleri Müdürleri ve Şube Müdürleri katıldı. 2016 yılında yapılan çalışmaların masaya yatırıldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonundaki değerlendirme toplantısında 2017 yılına yönelik hedeflerle ilgili fikir alışverişinde de bulunuldu. Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan gençlerin fiziksel, kültürel, akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yürütülen işbirliği kapsamında, 2017 yılında gençlerin sportif ve Gençlik Merkezlerinde düzenlenen kulüp faaliyetlerine katılarak sosyal beceri ve yeteneklerini geliştirmesi, gönüllülük faaliyetlerine katılımının arttırılması, farklı illerden Bursa’ya gelen gençlerin eğitim dışı zamanlarını verimli ve en güzel şekilde değerlendirmeleri için yürütülecek çalışmaların planlaması yapıldı.

KYK YURTLARINDAKİ ÖĞRENCİLER TÜM TESİSLERDEN AKTİF YARARLANIYOR

Bursa’da merkez ve ilçelerde bulunan KYK yurtlarında kalan tüm öğrencilere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinin ücretsiz olarak kullanımlarının sağlandığı işbirliği çalışmalarının daha da güçlendirilmesi için yeni planlamaların yapıldığı toplantıda yurtlarda kalan tüm öğrencilerin bir spor dalında aktif hale gelmesi ve gençlik merkezi faaliyetlerine daha fazla katılımlarının sağlanması amaçlandı. Bu kapsamda, yüzme havuzları, spor salonları, kondisyon merkezleri, gençlik merkezleri, tenis kortları, kayak merkezi ve diğer spor tesisleri belirli saatlerde KYK yurtlarında kalan öğrencileri ağırlıyor ve aktif olarak faaliyetlere katılımını sağlıyor.