Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin başkanlığında yapılan toplantıda, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) bünyesinde güçlenerek süren çalışmalar masaya yatırıldı.

 

Türkiye’deki 20 Olimpik Merkezden biri olan Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi’nin (TOHM) çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bursa’da açıldığı günden beri önemli çalışmaların yapıldığı Olimpik Merkezle ilgili artarak yürütülen çalışmalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya akademik danışman Yrd. Doç. Dr. Salih Erden, Doç. Dr. Şenay Koparan Şahin, Spor Şube Müdürü Zekeriya Altuntaş, Osmangazi ilçe Müdürü Fedai Din, TOHM sorumlusu Yücel Çelik, TOHM Koordinatörü Cemal Sabancı Güreş, Yüzme Atletizm ve Taekwondo Federasyonlarının İl Temsilcileri ve branş antrenörleri katıldı. 2020 ve 2024 olimpiyat hedefleri doğrultusunda TOHM sporcularının performansları, antrenman ve müsabaka analizleri, genel sağlık durumları, motivasyon durumları, elde ettikleri dereceler, malzeme talepleri ve genel idari konuların tartışıldığı ve değerlendirildiği koordinasyon toplantısında Bursa TOHM’un hedefleri güncellendi.

TOHM çalışmaları kapsamında işbirliği yapılan kurum ve kuruluşlarla ilgili protokol çalışmalarının son şekillerinin verildiği toplantıda Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi ile yapılan çalışmalarda özel olarak değerlendirildi. Ayrıca Antrenörlerde branşlarıyla ilgili çalışmalar ve tüm sporcularla ilgili detaylı bilgi sundular.