2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında düzenlenen Okul Sporları faaliyetlerinde dünya şampiyonalarında kürsüye çıkan, Türkiye birinciliklerine imza atan öğrenciler ödüllendirildi.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında düzenlenen Okullararası Türkiye ve Dünya müsabakalarında şampiyon olan 100 sporcu ödüllendirildi. 658 okuldan 3 bin 736 okul takımı ve 83 bin 071 lisanslı öğrencinin katılımıyla düzenlenen müsabakalardan sonra katıldıkları ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 100’ü altın toplam 430 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan sporcular için Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezinde ödül töreni düzenlendi. Ayrıca 41 Beden Eğitimi Öğretmeni, 7 İl Tertip Komitesi Kurulu Üyeleri Plaket ve 31 Okul Müdürüne Okul Sporları Faaliyetlerine vermiş olduğu katkılardan dolayı Teşekkür Belgesi ile ödüllendirilmiştir.

ONURLANDIRILDILAR

20015-2016 eğitim-öğretim yılında 11 okuldan 14 öğrenci dünya şampiyonasında mücadele etmeye hak kazanırken, bu organizasyonlarda 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanmayı başardılar. Türkiye şampiyonalarında ise 8 okul takımı ve 100 ferdi sporcu birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Bursalı sporcular, 100 altın madalyanın yanı sıra, 124 gümüş ve 207 bronz madalya elde etti. Dünya Şampiyonası'nda kürsüye çıkan ve Türkiye şampiyonu olan  sporcular da elde ettikleri dereceler nedeniyle onurlandırıldı.

SPOR YAPMAK ÖNEMLİ

Vali İzzettin Küçük, törende yaptığı konuşmada spor yapan insanların mutlu olduğunu söylerken, 'Spordaki başarınız hayatınızı da olumlu etkiler. Sadece elde ettiğiniz dereceler değil, yaptığınız hareketler zihninizin açılmasını sağlayacak. Bursa da yapılan yatırımlar nedeniyle şanslı bir şehir. Şampiyonalarda dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyorum' diye konuştu. Son yıllarda yapılan yatırımlar ve alınan sonuçlarla Bursa'nın spor kenti kimliğini fazlasıyla hak ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de başarılı öğrencileri kutlarken, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ da kazanılan başarılar nedeniyle mutlu olduklarını ifade etti.