ÜNİVERSİTEDE İLK KARŞILAŞTIĞINIZ HOCA ÖNEMLİ

Gençlerin kendilerine iyi bir idol seçmesi gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay kendisinin denizcilik bölümünü istediğini fakat makine bölümünü seçtiğini ifade etti. Gençlerin üniversiteye başladıklarında ilk derse giren hocanın önemli olduğunun altını çizen Rektör Yusuf Ulcay; “Üniversitede ilk derste, karşılaştığınız hocanın tavrı çok önemli. Dersi, bölümü sevdirebilir de sevdirmeyebilir de. Üniversiteye başladığımda ilk derste ilk karşılaştığım hocamın tavrı bana bölümümü sevdirmişti ve o gün mezun olduğumda ben bu hocamızın asistanı olacağım demiştim. Daha sonrada o hocamızın asistanı olmuştum.” dedi.

İÇİMİZDEKİ TOHUMLARI YEŞERTMEK LAZIM

Lider olunmaz doğulur sözünün hem doğru hem de yanlış olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Mehmet Yüce liderliğin bir kabiliyet olduğunu doğarken bunun bilinmediğini söyledi. İnsanın içinde farklı özellikte tohumlar olduğunu vurgulan Yüce; “İçimizde olan farklı özellikleri keşfedip onları yeşertmek lazım. İçimizde gizli kalan kabiliyetlerimizi ortaya çıkarmamız lazım.” şeklinde konuştu

PROFESYONEL TALEBEYİM

İnsanın öğrenme faaliyetinin ölene kadar olması gerektiğine dikkat çeken Rektör; “Öğrenme konusunda hiç vazgeçmeyin sürekli öğrenme süreci içerisinde olun. Bana mesleğimi sorduklarında profesyonel talebeyim diyorum.” dedi. Günün teknolojisini kullanmamız gerektiğini ve teknoloji üreten bir ülke konumunda olmamızı söyleyen Prof Dr. Yusuf Ulcay; “Bizim koltuklarımızı dolduracak olan sizlersiniz. Her gelecek nesil bir önceki nesilden daha iyi ve donanımlı olması lazım. Ancak bu şekilde ülkemizin refah seviyesi ve gelişimi sağlanır.” diye söyledi. 
Seminer sonunda Öğrencilerden gelen birçok soruyuda cevaplayan Rektör Ulcay, gençlere Uludağ Üniversitesi'nin eğitim standartları ve imkanları Hakkında da  bilgiler verdi.