Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından  yürütülen "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında  15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbeci askerlerine karşı kahramanlık örneği sergileyen isimler Bursa ve Yalova’daydı. Projenin Bursa programına Ayşenur Tolun, Abdullah İrgin, Mehmet Şükrü Kıntaş ve Metin Doğan katıldı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın moderatörlüğünü İsmail Hakkı yaptı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Veysel Çelikdemir'in "15 Temmuz" temalı kum sanatı gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Demokrasi Kahramanları sahneye davet edilmeden önce 15 Temmuz gecesi kameralara yansıyan görüntüleri sinevizyonda gösterildi.

“O Kurşun Vücuduma İsabet Ettiğinde Acı Duymadım”
15 Temmuz gecesi  vücuduna isabet eden kurşun nedeniyle gazi olan Ayşenur Tolun programa tekerlekli sandalyesiyle katıldı. Tolun, olayları öğrendikten sonra evinde duramadığını ve annesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek üzere dışarı çıktığını dile getirdi.
Orhanlı Gişeleri'ne geldiğinde askerler tarafından kendisine ateş açıldığını bildiren Tolun, "O gece Allah bizlerden korkuyu almıştı bununla birlikte acı duygusunu da almıştı. O kurşun vücuduma isabet ettiğinde ben hiç acı duygusu hissetmedim. Allah hainlerin bu millete yaptıklarının hesabını sorsun" şeklinde konuştu.

“Kahraman Dediğimiz İnsanlar Şehadet Şerbetini İçenlerdir”
15 Temmuz’da Genelkurmay’ın önüne giderek darbecileri durdurmaya çalışan Abdullah İrgin ise, “Kahraman dediğimiz insanlar, Ankara'da, İstanbul'da şehadet şerbetini içenlerdir. Pensilvanya'daki soytarının Türkiye'deki köpeğini öldüren Ömer Halisdemir'dir kahraman" ifadelerini kullandı. Edirne'de yaşadığını, ancak o gece bir iş için Ankara'da bulunduğunu anlatan İrgin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın rehin alındığının söylenmesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı binasına gittiğini ve darbecileri durdurmaya çalıştıklarını anlattı.

“O Geceyi Bir Kez De Yalova’da Anlattılar”
15 Temmuz gecesi FETÖ’nün darbeci askerlerine karşı kahramanlık örneği sergileyen Yusuf Ak, Abdullah İrgin ve Danyal Şimşek ise Yalova'da düzenlenen programa katıldı. Yalova Raif Dinçkök Kültür Merkezinde düzenlenen programda 15 Temmuz Gecesi FETÖ 'nün darbe girişimini önlemek ve milli iradeye sahip çıkmak için tanka, tüfeğe aldırmadan meydanlara inen, duruşları ile simge olan kahramanlarımız o gece yaşadıklarını paylaştılar.
 
“Kendime Geldiğim de Cumhurbaşkanımızı Sormuşum”
Darbe girişimi gecesinde yaralanarak gazi olan Yusuf Ak, "Darbe girişimini evde öğrendim. Daha sonra eşimden helallik alıp, iki çocuğumu da öperek dışarı çıktım, Boğaziçi Köprüsü'ne geçtik.Burada çok büyük bir kalabalık vardı. Helikopterden ateş ediliyordu ve yanımdakiler vuruldu. Beni de o darbeciler sabaha doğru tank ateşiyle vurdular. Şu an beynimde bir kurşun iki şarapnel parçasıyla yaşıyorum ki onlar benim şeref madalyalarım. Hastane de yaklaşık bir hafta kendime gelememişim. Kendime geldiğim de yakınlarıma 'Cumhurbaşkanımız nasıl iyi mi, darbecileri durdurabildik mi' diye sormuşum" şeklinde konuştu.
 
Programların sonunda 15 Temmuz Demokrasi Kahramanlarına Türk Bayrağı takdim edilirken, vatandaşlar Kahramanlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.