Bursa Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta ve yönetim kurulu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman ŞAHİN’i ziyaret ederek kayak sporunun gelişimi için başlatılan projeleri güçlendirmek için fikir alışverişinde bulunuldu.

KIŞ SPORLARINI İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 Ziyarette, kayak sporu ile ilgili çalışmaları ve Uludağ kış turizmi hakkında fikir alışverişinde bulunan Şahin, kış sporlarının daha ileriye taşınılması için çalıştıklarını, kayak sporunda sporcu sayısının artırılması ve yeni yeteneklerin kayak sporuna kazandırılması için Türkiye Kayak Federasyonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kayak Öğretmenleri Derneği işbirliğinde başlattıkları, Bursa Kayakla Buluşuyor, Dağ Köylerindeki Çocukların kayakla buluşturulması ve alt yapıda kayak Okulları gibi projelerin daha ileriye taşınması için koordinasyon içerisinde çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini belirtti. İl Müdürü Şahin,  Uludağ’ı kayak sporunun ve milli takımlarımızın merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini bunun çalışmaları sürdürdüklerini, Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği ile işbirliği içinde daha güzel organizasyonlara imza atmayı planladıklarını dile getirdi.

Kayak öğretmenleri derneği Başkan'ı Yahya Usta'da işbirliğinde başlatılan projelerle Bursa'da alt yapı çalışmalarının son yıllarda tekrar güçlenmeye başladığını ve bu çalışmaların sürdürüleceğini belirterek, göreve geldiği günden beri kayak sporuna vermiş olduğu desteklerinden dolayı ŞAHİN’e teşekkür etti. Ziyarette ayrıca yeni sezonda yapılması gereken çalışmalar detaylı olarak değerlendirildi.