Amatör Spor Haftası’nın kapanışı dolayısıyla Atatürk Spor Salonu VIP bölümünde tören düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) işbirliğiyle düzenlenen törende spor adamlarına plaket verildi. Törende yaptığı konuşmada Amatör Spor Haftasını tüm ilçelerde coşkuyla kutladıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Süleyman Şahin; plaket alanları kutlayarak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, taban birlikleri, yerel yönetimler, il temsilcileri ve kent dinamikleriyle birlikte amatör spora yakışır ve örnek bir kutlama gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

BURSA SPORDA MARKA KENT

            Gerçekleşen törende Bursa’ya kazandırılan tesis yatırımları ve sporcu sayılarında ki artışları hakkında bilgilendirmede bulunan İl Müdürü Şahin, Tesisleşme hamlesinin tüm hızıyla devam ettiği Bursa’da, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimat ve destekleri ile Bursa Valiliğinin öncülüğünde birçok vizyon proje hayata geçti. Son 4 yılda yaklaşık 215 milyon liralık yatırımın yapıldığı Bursa’nın spor altyapısı ve vizyonu güçlendi. Bursa’nın bir ucundan diğer ucuna, Buz Pateni Salonu, Sporcu Kamp Eğitim Merkezi, Kapalı Atletizm Salonu, gençlik, sosyal yaşam ve spor kompleksleri ile yeni nesil tam donanımlı gençlik merkezleri gibi önemli yatırımlar yapıldığını ifade etti. Ayrıca spor altyapısına yönelik çalışmaların sürdüğünü toplam ve faal lisanslı sporcu sayılarında da ciddi artışın sağlandığını dile getiren Şahin, 2011 yılında 70 bin olan toplam lisanslı sporcu sayısının  2016 yılında 180 bine yaklaştığını yine 2011 yılında 9 bin olan faal sporcu sayısı da 2016 yılında 40 bine ulaşarak büyük başarıya imza atıldığını Ayrıca 2011’de 1.888 sporcu kart sayısına sahip olan Bursa, 2015 yılında 72.892’ye ulaşarak rekor bir artış sağlayarak Türkiye sıralamasında birinci kent olduğunu ve bu kapsamda sporcu sayısıyla birlikte müsabaka sayılarında da büyük bir artışın yaşandığını, söyledi. Şahin, Bu yatırımların ve artışın en büyük sebebi Bursa’nın birlik-beraberliği, dayanışması, taban birliklerimizle, amatör spor kulüplerimizle, Büyükşehirspor Kulübümüzle, belediye başkanlarımızla ve kent dinamikleriyle birlikte yapmış olduğumuz dayanışma içerisindeki çalışmaların neticesidir. Bu vesileyle spor ve sporcuya destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye, ilçe belediye başkanlarımıza, tüm taban birliklerimize, amatör spor kulübü başkanlarımıza ve yöneticilerine, il temsilcilerimize ve spor emek veren, gönül veren herkese ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

 

EN’LER PLAKETLE ONURLANDIRILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 10-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası kapsamında bu yıl seçilen, Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurul Üyesi Cemal Vardar, Bursa Hakimiyet Gazetesi Spor Müdürü Süha Gürsoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Taha Başparmak, Bursa.com ve Fotomaç spor yazarı Serkan Yetişmişoğlu, Bursagücü Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı Hayrettin Özbağkıran, Arabayatağı Spor Kulübü Yöneticisi Mehmet Güleç, Uluslararası Olimpik Hakem Levent Şen, Beden Eğitimi Öğretmeni Deniz Korkmaz, Beden Eğitimi Öğretmeni Saip Aytuğ, Beden Eğitimi Öğretmeni Hasan Kaya ve Bocce Antrenörü Ahmet Yaratılmış’a Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Süleyman Şahin ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Osman Kılıç tarafından plaket verildi.