Son yıllarda Bursa valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün kulüplerle işbirliğinde olimpik spor dallarında başlattığı altyapı çalışmaları Meyvelerini veriyor. Bu kapsamda uluslararası alanda elde ettiği derecelerle spor kenti imajını perçinliyen Bursa  geçtiğimiz günlerde güreşte Gençler Dünya şampiyonluğu'nu Enes Uslu ile Kazanırken, Binicilikte Taha Yedikardeşler ile Balkan Şampiyonluğuna ulaşmıştı. şimdide Yeni bir Avrupa Şampiyonluğu  Teakwondo branşından geldi. 

Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından Romanya’nın başkenti Bükreş’te 8 - 11 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenen ve 40 ülkeden 412 sporcunun katıldığı Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonasında Bursa Sağlık Spor Kulübü Sporcusu Melek Polat, Avrupa Şampiyonluğu'nu ülkemize ve Bursa'ya kazandırarak istiklal marşımızı söyletti. Bursa'nın son yıllarda elde ettiği önemli uluslararası  başarılara bir yenisini ekleyen Melek Polat bu başarısıyla ilimizde taekwondo branşında son dört yıldır sürdürülen sistemli altyapı ve TOHM  çalışmalarının hedeflendiği doğrultuda başarıya gittiğini gösterdi.  

Bayanlar 44 kiloda Bursa Sağlık Spor kulübü sporcusu Melek Polat Avrupa Şampiyonluğuna ulaşırken, erkekler 49 kiloda Onur Talha Soykan ile 53 kiloda Arslan Demir bronz madalyanın sahibi oldu. Avrupa Şampiyonu Melek Polat’a madalyasını Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin ve Bükreş Konsolosluk Müsteşarı Sevil Özgür verdi.