Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan 74 kilo müsabakalarında, milli güreşçi Soner Demirtaş ile Kazak Galymzhan Usserbayev, bronz madalya i·çi·n mi·ndere çıktı. Üçüncülük mücadelesi·nde Usserbayev'i 3-0 mağlup eden Soner Demirtaş, bronz madalya kazandı. İlk turu maç yapmadan geçen Soner Demirtaş, ikinci turda karşılaştığı Moğolistan'dan Unurbat Purevjav'ı 3-1 mağlup etmesine rağmen çeyrek finalde İranlı Hassan Aliazam Yazdanicharati'ye 3-0 yenilmişti. Soner Demirtaş, İranlı rakibinin finale kalmasıyla repesaj turunda karşılaştığı Haitili Asnage Castelly'yi 4-0 mağlup ederek bronz madalya maçına çıkmaya hak kazanmıştı.

Bakan Çağatay Kılıç, Milli Güreşçi Soner Demirtaş'ı Tebrik Etti
Sporcularımıza destek olmak için Rio'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Soner Demirtaş'ı kutladı. Madalya töreninin ardından Milli Sporcumuz ile bir araya gelen Bakan Çağatay Kılıç, Soner Demirtaş'ı elde ettiği bronz madalyadan dolayı tebrik ederek başarısının devamını diledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Brezilya’da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler serbest stil güreş 74 kiloda bronz madalya kazanan Soner Demirtaş için ayrıca tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan erkekler serbest stil güreş 74 kiloda  bronz madalya kazanarak bayrağımızı dalgalandıran Soner Demirtaş'ı kutluyorum. Milli Güreşçimiz Soner Demirtaş'a ve elde edilen başarıda emeği geçenlere ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Rio’da mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”