2016 Rio Olimpiyatlarına katılmaya hak kazanan Emektaş’ı kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, son yıllarda yapılan yatırım, organizasyonlar ve çalışmalarla spor kenti olan Bursa'nın Rio'da yapılacak olan Olimpiyatlarına 5 sporcu ile katılacağını söyledi. Olimpiyat oyunlarına katılacak olan tüm sporculara başarı dileklerini ileten Şahin, Bursaspor forması ile ay yıldızlı bayrağımızı temsil edecek olan Umutcan Emektaş'ın büyük başarısından dolayı gururlandıklarını dile getirdi. Bursaspor hepimizin ortak değeri onun için Bursaspor formasıyla ilimizin Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyatlarda temsil edilmesinin ve Bursaspor'un futbol dışındaki diğer olimpik spor dallarına olan desteğinin kent sporu adına da ayrı bir değerinin olduğunu belirten Şahin tüm sporcularımıza olimpiyatlarda başarılar diliyor ve Bursasporumuza da olimpik spor dallarına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum dedi.

 

05-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Brezilya'nın Rio şehrinde yapılacak Olimpiyatlara Atletizm branşında 4x100m katılacak olan Bursaspor Kulübü sporcusu Umutcan Emektaş ise 2012 yılında Futbolu bırakarak Atletizm branşına geçtiğini ve son 4 yılda yoğun bir çalışma yaparak her sporcunun hayali olan Olimpiyatlara gitmeye hak kazandığını vurgulayarak kendisinin Bursaspor'u ve ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti. Aynı zamanda yapımı devam eden Türkiye’nin ikinci Bursa’nın ilk Kapalı Atletizm Salonunu Bursa’ya kazandırdıkları içinde Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür etti. Ayrıca mevcut Atıcılar Olimpik Atletizm Pistinin zeminin yenilenmesinin de Bursa atletizmi için çok önemli olduğunu belirten Emektaş, şuanda da pistin yenilenmesi tamamlanmak üzere bunun içinde ayrıca emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum dedi.

 

 Atletizm İl Temsilcisi Bülent Şahin, Antrenörü Zakir Özgür ve Spor Şube Müdürü Zekeriya Altuntaş’ında eşlik ettiği ziyarette olimpiyat sporcumuz Umutcan Bektaş'a ,Bursa’ya olimpiyat madalyası kazandırması temennisinde bulunan Şahin, çalışmalarında kullanılmak üzere spor malzemeleri hediye etti.