Bursa, bu hafta dört önemli organizasyona daha ev sahipliği yaparak spor kenti imajını iyice güçlendiriyor.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Planlı ve düzenli organizasyon başarısı ve vizyon tesisleri ile tercih edilen illerin başında gelen Bursa’da spor heyecanı yaşanmaya devam ediyor.

BURSA İLK KEZ 50 BİN DOLARLIK ULUSLARARASI TENİS TURNUVASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Teniste başlatılan alt yapı çalışmalarıyla binlerce sporcuya sahip olan, yüzlerce turnuva gerçekleştirilen ve böylece tenis kentine dönüşen Bursa 11–17 Temmuz 2016 tarihleri arasında Podyum Tenis Kulübünde 50 bin dolar ödüllü olarak gerçekleşen Bursa Cup Itf Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası heyecanına devam ediyor. Bursa’da 50 Bin Dolar ödüllü yapılan ilk organizasyon olma özelliğini de taşıyan turnuvada 45'i yabancı 55 sporcu dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ediyor.

 BADMİNTONDA MİLLİ SPORCU FABRİKASI HALİNE GELEN BURSA BALKAN ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

 Bugüne kadar Badminton branşında adeta milli sporcu fabrikası haline gelen Bursa 15-17 Temmuz tarihlerinde Mimarsinan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve 7 ülkeden 125 sporcunun mücadele ettiği 17 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak Badmintondaki başarılarına yenilerini ekleyecek. Yıldırım Belediyesinin sponsorluğunda yapılan Şampiyonaya Türkiye, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Moldova, Yunanistan ve Gürcistan’dan 125 sporcu katılırken şampiyonada, Türkiye’nin farklı illerinden gelen 55 badmintoncu, Badminton Milli Takımı’nda yer alabilmek için ayrıca seçmelerde ter döktü.

TRİATLON VE MOTOKROS ŞAMPİYONALARI İZNİK VE KELES İLÇELERİNDE HEYECANLA BAŞLADI,,,

Toplam 5 ayaktan oluşacak Türkiye Triatlon Şampiyonasının ikinci ayak yarışı İznik’te 16-17 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleşecek. Türkiye Şampiyonasında kürsüye çıkabilmek için toplam 600 sporcu mücadele edecek. Yine Motosiklet tutkunlarının büyük heyecanla beklediği Büyükşehir Belediyesi ve Keles Belediyesi destekleriyle düzenlenen ‘Bursa Enduro Motosiklet Festivali’, 14 - 17 Temmuz tarihlerinde Kocayayla’da başladı. Motosiklet tutkunlarının birlik ve dayanışması açısından büyük öneme sahip olan ‘Bursa Enduro Motosiklet Festivali’ne Türkiye’de ve yurtdışında faaliyet gösteren kulüplerden sporcular katıldı.