Engellilerin sporla hayata tutunması amacıyla önemli çalışmalara imza atan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne özel donanımlı bir otobüs tahsis etti. Engelli sporcuların ulusal ve uluslararası müsabakalara katılımında büyük kolaylık sağlayacak olan engelli liftli, tek koltuklu ve 32 yolcu kapasiteli otobüs düzenlenen törenle hizmete girdi. İl Müdürlüğü hizmet binası önünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Şube Müdürleri, kurum personeli, engelli spor kulüplerinin yetkilileri ve engelli sporcular katıldı.   

BURSA’DA 59 ENGELLİ SPOR KULÜBÜ VAR

2012 yılından beri Bursa’da 4 tekerlekli sandalye ve 14 engelli yolcu taşıma kapasiteli engelli aracının hizmet vermeye devam ettiğini hatırlatan Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Bakanlık tarafından tahsis edilen özel donanımlı otobüsün hizmete girmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Bursa’da 59 engelli spor kulübü olduğunu ve 5 takımın liglerde mücadele ettiğini kaydeden Vali Yardımcısı Şahin, bunun Bursa’nın engelli sporcuları spora kazandırmanın bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, “Bundan sonra engelli sporcularımız il dışına giderken daha kolay ulaşım imkanı bulabilecekler. 2012 yılından beri hizmet veren minibüsümüzün yanısıra bu otobüsümüz de hizmet vermeye başladı. İnşallah gelecek yıllarda bu sayı daha da artacaktır. Otobüsümüz hayırlı olsun. İnşallah sporcularımız başarılı sonuçlar alarak Bursa’nın adını her yerde duyurur” dedi.  

“ENGELLİ SPORCULARIMIZ MÜSABAKALARA DAHA RAHAT GİDECEK”

3 yıldır hizmet veren minibüsün yanısıra engelli otobüsünün hizmete girmesinin sevincini yaşadıklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, “Özellikle engelli sporcularımızın ulaşımlarıyla ilgili destek sağlamak amacıyla 2012 yılında hizmete başlattığımız engelli minibüsümüzün yeterli gelmemesi sebebiyle, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından İl Müdürlüğümüze daha donanımlı ve engelli sporcularımızın ulusal ve uluslararası müsabakalara gitmesi için modern bir engelli araç tahsis edildi. Bu araç inşallah engelli sporcularımızın müsabakalara gidip gelirken çok daha kolay bir şekilde ulaşımını sağlayacak. Bu vesileyle bütün kulüplerimiz bir talimatname doğrultusunda bu aracımızı kullanacaklar. Engelli otobüsümüzün bütün engelli sporcularımıza ve kulüplerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Son 3 yıl içerisinde tüm engelli federasyonlarıyla birlikte Bursa’da birçok organizasyon düzenlediklerini sözlerine ekleyen İl Müdürü Şahin, Bursa’nın ampute, tekerlekli sandalye basketbol ve goalball takımlarıyla liglerde temsil edildiğini ve yine engelli öğrencilerin birçok branşta okul sporlarında Bursa’yı başarıyla temsil ettiğini belirterek, “Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’nun talimat ve destekleriyle Bursa’da, belediyelerimiz ve sivil toplum örgütlerimizle işbirliği içerisinde engellilerle ilgili önemli çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda hem sportif faaliyetler hem de onların sporla hayata tutunabilmeleri için birçok organizasyon yapıyoruz. Açmış olduğumuz İl Spor Merkezlerinde yüzlerce engelli sporcumuzu tesislerimizde sporun içerisine alarak, onların hayata tutunmalarını ve daha güçlü olmalarına imkan sağlıyoruz. Bundan sonra da engellilerle ilgili çalışma ve faaliyetlerimizi artıracağız” şeklinde konuştu.

Bursa Gücü Ampute Spor Kulübü Başkanı Faruk Kuzu’nun Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin ve İl Müdürü Süleyman Şahin’e adlarının yazılı olduğu forma hediye ettiği törenin sonunda engelli sporcular, bindikleri otobüsün tahsisinden dolayı devlet büyüklerine ve Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a şükranlarını arz ederek başarı sözü verdi.