Türkiye’deki 20 Olimpik Merkezden biri olan Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi’nin (TOHM) çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bursa’da açıldığı günden beri önemli çalışmaların yapıldığı Olimpik Merkezle ilgili artarak yürütülen çalışmalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Doburca Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Şube Müdürleri, akademik danışman Doç. Dr. Salih Erden, Yüzme, Atletizm ve Güreş Federasyonlarının İl Temsilcileri, branş teknik direktörleri Zeki Şahin, Stefano Nurra, diğer antrenörler ile TOHM psikologu ve masörü katıldı.

“TOHM HEDEFLERİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”

Toplantıda yaptığı konuşmada TOHM’la birlikte sporun önemli bir ivme kazandığını belirten İl Müdürü Şahin, güçlenerek süren çalışmaların yanı sıra, yürütülen plan ve programla Olimpik Hazırlık Merkezleri içerisinde örnek teşkil eden bir yapılanma oluşturulduğunu vurguladı. Sporculardan ve antrenörlerden beklentilerinin büyük olduğunu da kaydeden Şahin, Olimpiyatlarda Bursa’ya madalya kazandırmak istediklerini söyledi. Uludağ Üniversitesi, kent dinamikleri ve belediyelerle amaçlanan hedefe ulaşmak için güç birliği yaptıklarını da sözlerine ekleyen Şahin, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın projeye verdiği önem ve desteklerle Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

Merkezin açıldığı günden beri sürdürülen çalışmaları değerlendiren Akademik koordinatör Doç. Dr. Salih Erden ise, projenin meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Yüzme, atletizm ve güreş branşında Bursa’daki Olimpik Merkezde yer alan sporcuların her türlü malzeme, antrenman ve diğer desteklerinin sağlandığını da ifade eden Doç. Dr. Salih Erden, derecelerde önemli ilerlemelerin olduğunu vurguladı. Yapılan çalışmalar sonucunda atletizmde Deniz Yaylacı’nın Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda çekiç atmada dünya ikincisi olduğunu, güreşte Osman Erdoğan’ın Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında üçüncü olduğunu,  yine yüzmede 11 sporcunun da Olimpik barajı geçtiğini ve daha birçok başarı elde edildiğini dile getiren  Erden, akademik olarak hem Uludağ Üniversitesi hem İl Müdürlüğüyle hem de Federasyonlarla işbirliği içerisinde çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, “Bu proje inşallah Türkiye’nin Olimpiyatlardaki yüz akı olacaktır” diye konuştu.

Olimpik Merkezle ilgili yürütülecek çalışmaların da değerlendirildiği toplantıda verilen imkanlardan dolayı Bakan Kılıç’a teşekkür eden antrenörler de, sporcuların çalışmalarıyla ilgili performans durumlarını tek tek değerlendirdi.