Bursa’da güçlenerek süren gençlik ve spor çalışmaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin başkanlığında düzenlenen koordinasyon toplantısında masaya yatırıldı. Şube Müdürleri, Gençlik Merkezi Müdürleri, antrenörler, spor uzmanları ve gençlik liderlerinin katıldığı Havuzlupark’taki toplantıda konuşan İl Müdürü Süleyman Şahin, yaklaşık 4 yıldır birlikte güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu süreçte özellikle antrenörlerin, spor uzmanlarının ve gençlik liderlerinin önemli katkılar sunduğunu ifade eden İl Müdürü Şahin, “Bursa’da bir başarı varsa, Bursa çalışmalarıyla örnek gösteriliyorsa, Bursa bu 3-4 yıl içerisinde kamuoyunda bir güç kazandıysa bu sizlerin çalışmaları sayesinde oldu. Kurumdaki tüm arkadaşlarımızın verdiği destek ve gayretlerle oldu. Bu kurumun olmazsa olmazı sizsiniz. Bu nedenle hem İlçe, Şube Müdürü ve Gençlik Merkezi Müdürlerimize hem de sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

SON 4 YILDA SPORDA NİTELİK VE NİCELİK ARTTI

Son 4 yılda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Şahin, “2011 yılında 70 bin 181 olan toplam lisanslı sporcu sayısı bugün 131 bin 11’e ulaştı. Yaklaşık 2 kat artış sağlanmış. Faal sporcu sayısı 2011’de 9 bin 986 iken 2014’te de 26 bin 914’e yükseldi. Yaklaşık 3 kat artış var. Bu 3 kat fazla müsabaka, antrenman ve faaliyet demektir. Yine Okul Sporlarına katılan sporcu-öğrenci sayısı 20 binden 50 binlere yükseldi. Sporcu kartı sayısında zaten Türkiye’de birinci sıradayız. 2 bin 543 olan sporcu kartı sayısı 4 yılda 72 bin rakamına ulaştı. Bunun yanı sıra kulüp sayıları 385’ten 512’ye yükseldi. Yine engelli sporcu sayısı bin 30’dan şuan itibariyle bin 649 oldu. Faal engelli sporcu sayısı da 281’den 443’e yükseldi. Göreve geldiğimizde bir yılda toplam 6 bin 584 müsabaka yapılırken bunu birlikte geçen yıl 15 bin 600 müsabakaya çıkardık. Yine şampiyonalarda alınan dereceler var. 2011’de ilimizde uluslararası şampiyonalarda 27 tane derece alan sporcu varken, 2014’te 78 tane sporcumuz bu çalışmalar neticesinde uluslararası şampiyonalarda madalya kazandı. Ayrıca Bursa olarak Federasyonlarla işbirliği içerisinde son dört yılda yüzlerce çok önemli ulusal ve uluslararası müsabaka organize ettik. Bu ilimiz için rekor seviyede bir sayı oldu. Gençlik Merkezi faaliyetleri ve üye sayılarımızda da çok önemli artışlar oldu. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun talimat ve destekleri doğrultusunda her ilçeye bir Gençlik Merkezi birimi oluşturduk. Bu konuda da Bursa’da bir farkındalık oluşturduk. Bütün ilçelerde gençlik liderlerimiz aktif olarak çalışıyor. Bu çalışmaların artarak sürmesi önemli” diye konuştu.

BURSA’YA YENİ VE VİZYON TESİSLER KAZANDIRILIYOR

Tamamlanan, yapımı süren ve ihale aşamasında olan tesislerle de ilgili bilgi veren Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye’de binin üzerinde tesisin yapıldığını vurguladı. Son 4 yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan yatırım hamlesinin Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç döneminde zirveye ulaştığını ifade eden Şahin, spor yatırımlarında Türkiye’nin vizyon projelerinin yapıldığının altını çizdi. Eskiden Bursa’da sadece 1 havuz olduğunu ve bugün bu sayısının sadece kent merkezinde 25’e çıktığını da sözlerine ekleyen Şahin, Türkiye’nin son 15 yılda sporda çağ atladığını söyledi. 19 yıl önce temeli atılıp ödenek yetersizliğinden dolayı atıl bırakılan Nilüfer Spor Salonunun 2012’de yapımına başlandığını, 2014 yılında da 7 bin 500 seyirci kapasitesi ve 35 milyon liralık bir yatırımla hizmete girdiğini söyledi. 5 bin kişilik Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nun Bursa’ya kazandırıldığına da işaret eden Şahin, Atıcılar’da Çok Amaçlı Spor Salonu ve toprak zeminli tenis kortlarının, İznik’te Sentetik Zeminli Futbol Sahası ve antrenman salonunun, Harmancık ve Büyükorhan’da Spor Salonlarının, Karacabey’de Çok Amaçlı Spor Salonunun, Yenişehir’de açık yüzme havuzunun ve İnegöl’de de Gençlik Merkezinin tamamlanarak hizmete girdiğini söyledi. Yapımı devam eden tesisler olduğunu da sözlerine ekleyen Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa Sporcu Kamp Eğitim Merkezinin yapımının sürdüğünü söyledi. Nilüfer Gençlik Merkezi, Kestel’de 12 milyon liralık bir yatırım olan Buz Pateni-Hokeyi Salonu, Atıcılar’daki ısınma havuzu ile Orhangazi Yüzme Havuzunun yapımının sürdüğünü ve 2016 yılında hizmete gireceğini belirten İl Müdürü Şahin, ihale aşamasındaki tesislerle ilgili bilgi de verdi. Türkiye’nin ikinci, Bursa’nın ilk Kapalı Atletizm Salonunun ihalesinin 2015 Temmuz’unda yapılacağını kaydeden Şahin, “Osmangazi Belediyesiyle birlikte yapılacak olan bu tesisimizin maliyeti yaklaşık 15 Milyon lira olacak. Yine bu yıl içerisinde Cimnastik Salonunun ihalesine çıkacağız. Gürsu Çok Amaçlı Spor Salonunun ihalesi bitti yakında yapımına başlanacak. Yaklaşık 20 yıldır temeli atılıp bekletilen Mustafakemalpaşa Gençlik, Spor ve Sosyal Yaşam Merkezinin de ihalesi 30 Haziran 2015’te yapılacak. Yine 2015 yılı yatırım programına alınan Yıldırım Spor Kompleksi, Gürsu ve Gemlik Gençlik Merkezi, Orhangazi ve Mustafakemalpaşa Sentetik Zeminli Futbol Sahasının da en kısa sürede ihalesi yapılıp Bursa’ya kazandırılacaktır. Tüm bu yatırımlarla Bursa’da son dört yıl içerisinde yaklaşık 250 milyon Türk Lirası değerinde bir yatırım yapılmış olacak. Yapılan bu yatırımları hizmetlerimizle süsleyelim. İnşallah yeni dönemde daha büyük ve yeni başarılar elde edeceğiz” şeklinde konuştu.

“AHLAKLI SPORCULAR VE GENÇLER YETİŞTİRECEĞİZ”

Güçlü bir gençlik ve Türkiye hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İl Müdürü Şahin, antrenörlerin sporun yanı sıra gençlikle ilgili çalışmalara da daha fazla katkı sağlaması gerektiğini söyledi. Gençlerin ülkesine ve milletine bağlı, medeniyet ve mana değerlerine bağlı olarak yetişmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini kaydeden İl Müdürü Şahin şöyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal, ‘Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Ahlaklısını Severim’ diyor. Yani ahlaklı olmayan hiçbir şeyin anlamlı olmadığını, şampiyon da olsa ahlak ve maneviyat değerleri olmadığı müddetçe bunun ülke ve toplum için bir faydasının olmadığını belirtmiş. Bu çok önemli bir düstur ve söz. Biz de bu ilke doğrultusunda ahlaklı sporcular ve nesiller yetiştirme gayreti içerisinde olacağız.”    

Toplantının sonunda İl Müdürü Şahin ve Şube Müdürleri, ‘Anne-Baba Beni Spora Gönder’ projesine katkı koyan antrenörlere teşekkür belgesi verdi.