Bursa’nın ev sahipliğinde Türkiye Halter Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası heyecanı sürüyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla 21-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Şampiyonanın açılış seremonisi Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Yıldızlar kategorisinde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 17 yaş altı bay-bayan toplam yaklaşık 500 sporcunun mücadele edeceği müsabakaların açılış seremonisine Spor Genel Müdür Yardımcısı ve Halter Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın, ASKF Başkanı Cemal Vardar, Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri, Şube Müdürleri, antrenörler ve sporcular katıldı.

“BURSA’DAN DAHA FAZLA MADALYA BEKLİYORUZ”

Göreve geldikten sonra katıldıkları Avrupa Şampiyonasında birinci yıl 5 madalya, ikinci yıl da 14 madalya kazanarak büyük bir başarı kazandıklarını belirten Spor Genel Müdür Yardımcısı ve Halter Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, başarıda emeği geçenleri ve gizli kahramanlar olarak adlandırdığı hakemlere çok teşekkür ettiğini kaydederek, “Bu Şampiyonaya 36 ilden 68 kulüp bünyesinde 486 sporcu katıldı. Burada 7 ay gibi bir süre görev yaptım. Bursa’da 1 tane halter merkezi vardı, yürütülen çabalarla 3 tane oldu. Bursa’da 5 tane merkez olmasını arzuluyoruz. Malzemeyi, antrenörü yine vereceğiz. Çünkü Bursa bir spor kenti. O nedenle 5 tane halter merkezini rahat kaldırır. Belediyelerden de bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Bursa’dan daha çok madalya ve başarı bekliyoruz. Devlet 4 bin sporcuya maaş veriyor. Bunun 30’u halterci. İstiyoruz ki halterciler bu imkanlardan daha fazla yararlansın. Bizim zamanımızda tesis ve malzeme sıkıntısı çekiyorduk. Şimdi bu sıkıntıların hiçbiri yok. Sevgili sporcu ve antrenör kardeşlerim can havliyle çalışmanız lazım. 76 milyon insan sizden madalya bekliyor. İstiklal Marşı için, bayrak için madalya bekliyoruz” dedi.

“2020 TOKYO OLİMPİYATLARI PROJESİNİ HAZIRLADIK”

İlk defa Federasyon olarak bir Olimpiyat yapılmadan diğer Olimpiyat için bir proje hazırladıklarını da müjdeleyen Genel Müdür Yardımcısı ve Federasyon Başkanı Taşpınar, “Yıldızlar 2020 Tokyo Olimpiyatları projesini hazırladık. 8 Mayıs’ta temelini atarak şimdiden hazırlıklara başladık. 3 bölgedeki TOHM’larda yer alan sporcularımızı ve Türkiye Şampiyonalarında başarılı olan 50 bay, 50 bayan sporcumuzu testlerden geçirip ondan sonra kamplara alacağız. Bu 100 genç arasından iyi sporcuları yakalayabilirsek Yıldızlarda, Gençlerde ve Büyüklerde Türk halterine hizmet etmiş olacağız. Bu takıma giren herkes maaş alacak” diye konuştu.  

“BURSA FEDERASYONLARIN CAZİBE MERKEZİ OLDU”

Bursa’da uzun yıllardan sonra ilk kez halterde Türkiye Şampiyonası düzenlenmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, “Çok değerli Genel Müdürümüz ve Federasyon Başkanımız Sayın Tamer Taşpınar’a bundan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Bursa artık tüm Federasyonların cazibe merkezi haline geldi. Özellikle son 3-4 yılda yapılan çalışmalar neticesinde her hafta ulusal veya uluslararası bir müsabakaya ev sahipliği yapıyoruz. Aynı zamanda faal sporcu sayımız, toplam sporcu sayımız, okul sporlarındaki sporcu sayılarımız ve organizasyonlarda yaptığımız faaliyetler yaklaşık 3 yıl içerisinde yüzde 200’ün üzerinde arttı. Yine engelliler ve herkes için sporla ilgili yaptığımız çalışmalarla Bursa bir spor kenti oldu. Tabi Bursa’nın spor kenti olmasında başta Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun spora ve sporcuya verdiği büyük desteğin payı var. Sayın Valimize şükranlarımı arz ediyorum. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe adeta sporun ve sporcunun emrinde, hem yaptığı tesislerle hem okul sporlarındaki büyük hamleyle, okul spor salonlarının yapımıyla adeta Bursa’da spor adına bir devrim yaptı. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza da buradan şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

“HALTERDE OLİMPİYAT HEDEFİ KOYACAĞIZ”

Bursa’da Olimpik branşlardan biri olan halterde 1 yıl içerisinde kulüp sayısının 3’e çıktığını da sözlerine ekleyen İl Müdürü Şahin, bu kulüplerde yaklaşık 200 sporcunun halterle buluştuğunu vurgulayarak şöyle devam etti: “Hem altyapının kurulmasında hem verilen malzeme desteği nedeniyle Genel Müdürümüz ve Federasyon Başkanımız Sayın Tamer Taşpınar’a ayrıca teşekkür ediyorum. Yine Bursa’da yaklaşık 6 ay hizmet verdiniz. Bu sürede Bursa’da iz bıraktınız. Verdiğiniz hizmetler için teşekkür ediyorum. İnşallah bu organizasyon da altyapıdaki gençlerimizin teşvik edilmesini sağlayacak. Biz halter sporunu önemsiyoruz. Halter sporunun hak ettiği yere gelebilmesi için çalışacağız. Halter Olimpiyatlarda yüz akımız olan branşlardan bir tanesi. Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu, Nurcan Taylan, Taner Sağır gibi Olimpiyat şampiyonu sporcularımızı bağrından çıkarmış bir spor dalı. Önümüzdeki yıllarda Bursa olarak halterde Olimpiyat hedefi koyacağız. 2014 yılında Türkiye’de Yıldızlar kategorisinde şampiyonluklar aldık. İnşallah 2015 yılında bu başarıları artırarak devam ettireceğiz. Şampiyonanın hayırlı olması dileğiyle tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” Şampiyonanın Bursa’da gerçekleştirilmesinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Halter Federasyonuna teşekkür eden Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin de, Şampiyonaya katılan sporcular arasından Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarının çıkacağına inandığını belirterek tüm sporculara başarılar diledi. Şampiyonanın düzenlenmesine katkı sağlayanlara plaket verilen törende dereceye giren sporcular da madalyayla ödüllendirildi.