Bursa’da Gençlik Haftası kapsamında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Coşkuya sahne olan kutlamalar Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Heykel’deki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, İlçe, Şube ve Gençlik Merkezi Müdürleri, İl Müdürlüğü personeli, vatandaşlar, milli sporcular, geçen yıl okul sporları müsabakaları ile uluslararası müsabakalarda derece yapan okulların sporcuları, Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerin spor kulüplerinin sporcuları, gençlik merkezlerine üye gençler ve öğrenciler katıldı. Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından son buldu.

‘ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ’ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Törenden sonra Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açılan ‘Atatürk ve Gençlik’ konulu resim sergisini gezen İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve beraberindekiler, daha sonra ‘Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü’ne katıldı. Kültürpark İpekiş girişinde toplanan yaklaşık on bin genç, Bursa Anadolu Kız Lisesi Bando Takımı eşliğinde yürüyüşe geçti. Darmstad Caddesinden Kent Meydanı’na yürüyen gençlere çevrede toplanan vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI DA YÜRÜYÜŞ VE KUTLAMALARA EŞLİK ETTİ

Coşkunun eksik olmadığı yürüyüşe katılan gençler, bugüne kadar Olimpiyatlarda ülkemize toplam 39 altın madalya kazandıran Olimpiyat şampiyonlarının resimlerini “OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARIMIZA ŞÜKRANLARIMIZLA” yazılı pankart eşliğinde gururla taşıdı. Her bir şampiyonun resmini taşıyan Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezinde (TOHM) yer alan milli sporcular vatandaşlardan büyük alkış ve takdir aldı. Ayrıca kutlama programında da isimleri tek tek okunarak resimleriyle birlikte geçiş töreni yapılan şampiyonlarımız, bir kez daha anıldı ve kutlamalara özel bir değer kattı.

KENT MEYDANI’NDA COŞKU ARTTI

Coşkulu yürüyüşün ardından Kent Meydanı’nda protokolün ve vatandaşların katılımıyla 19 Mayıs Bayramı renkli ve dolu dolu bir törenle kutlandı. Gençlik ve Spor Bakanı'mız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın kutlama mesajının yer aldığı tören alanındaki kutlamalara Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kaymakamlar, İlçe, Şube, Gençlik Merkezi Müdürleri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Olimpiyatlarda altın madalya kazanan sporcuların resimlerini taşıyan gençlerin geçişiyle başladı. Işıklar Askeri Hava Lisesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesinin işitme engelli öğrencileri de İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudu. Coşkunun hakim olduğu törende halk oyunları, kılıç-kalkan, seymen, zeybek, davul, Wushu, eskrim ve güreş gösterilerinin yanı sıra okunan şiirler vatandaşlardan yoğun alkış aldı. İlgi gören tören kapsamında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Vali Münir Karaloğlu, Kültürpark’ta düzenlenen ‘Atatürk ve Gençlik Koşusu’nda dereceye giren sporcuları ödüllendirdi. Işıklar Askeri Hava Lisesi “Jazz Before Flight” grubunun alkış alan konseriyle son bulan kutlamalar kapsamında, Kent Meydanı üzerinde yapılan Paramotor gösterisi de vatandaşlar tarafından ilgisiyle izlendi.          

ETKİNLİKLER KENTİN DÖRT BİR TARAFINDA SÜRÜYOR

Bursa’nın dört bir yanına yayılan Gençlik Haftası coşkusu ve 19 Mayıs Kutlamaları kapsamında İl Müdürlüğü ve belediyelere bağlı tesis ile kültürel ve sosyal merkezlerin yanı sıra AVM’lerde karate, judo, masa tenisi, halk oyunları, tenis, eskrim, basketbol, hentbol, cimnastik, taekwondo, kick boks ve engelliler ampute futbol takımı gösterileri ile mini voleybol şenliği, Uludağ’da doğa yürüyüşü, sinema gösterimi, karakucak güreşleri, geleneksel ve model okçuluk şenliği gibi birçok renkli etkinlik düzenlendi. Onbinlerce gencin yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerin coşkusu düzenlenecek diğer etkinliklerle devam edecek.