Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bugüne kadar gençlik çalışmalarının yanı sıra birçok proje ve etkinliğe imza atan Gençlik Merkezlerinin faaliyetleri hız kesmiyor. Çok yönlü çalışmalarla her yıl onbinlerce genci faaliyet, etkinlik ve projelere dahil eden Gençlik Merkezleri, yürütülen sanatsal ve sosyal projelerle dikkat çekiyor. Tüm hızıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında Osmangazi Gençlik Merkezi tarafından, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla anlamlı bir oyun sahnelendi. Dekor uygulaması otizmli öğrenciler tarafından yapılan “Koca Seyit: Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro oyunu, tiyatro öğretmeni İlyas Sarı tarafından Osmangazi Gençlik Merkezinde hazırlandı. Çanakkale Savaşının seyrini değiştiren, Seyit Onbaşı'nın 276 kiloluk top mermisini kaldırarak ateşlemesinden kesitlerin de yer aldığı oyunu izleyen izleyiciler duygulu anlar yaşadı. Oyuncuların ortaya koyduğu performansla duygulanan izleyiciler oyuncuları ayakta alkışladı. Osmangazi Gençlik Merkezi’nde tiyatro kursu eğitimi alan kursiyerlerin oynadığı oyun hafta sonları Gençlik Merkezi toplantı salonunda ücretsiz olarak sahnelenecek.

GEMLİK’TE GENÇLİK FAALİYETLERİ MASAYA YATIRILDI

Yine Gemlik’te çalışmalarını sürdüren Gençlik Merkezi tarafından 2015 yılında yürütülecek faaliyetler Gemlik Spor Salonunda düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Adil Tunç’un başkanlık ettiği toplantıya, İlçe Müdürlüğüne bağlı antrenörler Emine Erdem, Nurullah Targıt ve Yıldız Küçük ile ortaokul ve liselerin okul temsilcileri katıldı. Bugüne kadar yapılan gençlik faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, 2015 yılında yürütülecek çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya katıldıkları için teşekkür ettiği gençlerin sosyal ve kültürel alanlarda daha aktif rol almaları gerekliliğine vurgu yapan İlçe Müdürü Ahmet Adil Tunç, amaçlarının gençlerin görüşleri doğrultusunda, Kaymakamlık ve Belediyenin desteğiyle Gemlik ve gençler adına güzel şeyler yapmak olduğunu söyledi.  

İNEGÖL GENÇLİK MERKEZİNDEN İYİLİK HAREKETİ

İnegöl’de faaliyet yürüten İnegöl Gençlik Merkezi de anlamlı bir etkinliğe imza attı. İnegöl Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençler, geçtiğimiz hafta sonu Kızılay’ın kan bağışına destek oldu. Heykel meydanında vatandaşları ve çevre esnafını kan bağışına davet eden gençler, vatandaşlara broşür dağıtarak farkındalık oluşturdu. İki gün boyunca gönüllü olarak çalışma yürüten gençler kan bağışı sayısının artmasını sağladı.