Uludağ Üniversitesi’nin yeni kurulan Spor Bilimleri Fakültesi’nin niteliği yükseltilen cimnastik salonları ve kondisyon merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İlhan Turgut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Rektör ve Dekan yardımcıları, akademisyenler, eski milli güreşçi Reşit Karabacak ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü’nün Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüşmesiyle altyapı ve bütçe olanaklarının arttığını, öğrencilerin ve akademisyenlerin bunun karşılığını fazlasıyla vereceklerine inandığını söyledi. Fakültenin kurulmasında Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’in büyük katkısı olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Dilek, “Onlarla hayallerimiz örtüşmeseydi bu fakülteyi Bursa’ya kazandıramazdık” dedi. Beden Eğitimi Bölümü’nün fakülteye dönüştükten sonra altyapının daha nitelikli hale gelmeye başladığına dikkat çeken Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İlhan Turgut da, bu spor tesislerinin tüm Bursa tarafından verimli bir şekilde kullanılmasını arzu ettiklerini söyledi.

“FAKÜLTE BURSA’YA VİZYON VE DEĞER KATACAK”

Yetiştiği yerlere hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin ise, fakültenin kurulmasında gösterdiği katkılardan dolayı Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek’e teşekkür ederek “Bu güzel tablo bizim için büyük bir sevinç tablosudur. Büyük bir açığı kapatan fakülte Bursa’ya büyük bir vizyon ve değer katacaktır. Ayrıca sporun ilerlemesine ve spor adamı yetişmesine de büyük bir katkı sağlayacaktır. İl Müdürlüğümüz, Spor Bilimleri Fakültesiyle yürütülecek ortak çalışma ve organizasyonlarda geleceğin spor bilimcileri olan öğrencilerden de istifade edecek. Böylece Bursa’nın sporuna daha büyük bir güç katacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Dilek, fakültenin kurulmasında büyük katkısı olan İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’in yanısıra bölümün ve fakültenin gelişmesinde emeği olan Prof. İsmail Bozkaya ve Dilara Arslan’a teşekkür belgesi verdi. Açılış pastasının da kesildiği törende uluslararası standartlardaki Bursa’nın tek artistik cimnastik yer aletiyle ilgili bilgi alan konuklar, öğrencilerin hazırladığı dans ve gösterileri büyük beğeniyle izledi.